SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kozluklu:''Televizyon Haberciliği Bitmek Üzere''

A- A+ PAYLAŞ

Kanal 1'in Genel Yayın Yönetmeni ve 'Muhabir' programının yapımcısı hemşehrimiz Suat Kozluklu, bugün Zaman Gazetesi'nde yayınlanan röportajında televizyonlarda haber programlarının geldiği noktadan rahatsız olduğunu ifade ediyor... İşte o röportaj;

'HABER PROGRAMLARINI İZLETEBİLMEK İÇİN DİZİLERİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ'

Türkiye'de haber programlarının sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini hatırlatan Kozluklu, buna rağmen programları izletebilmek için dizilerin bitmesini beklediklerini söylüyor. Kozluklu, "Televizyon kanalları izleyicinin ekran başında olduğu saatlerde büyük bütçeli diziler yayınlamayı tercih ediyor. Bu durumda haber programları o saatten sonra hâlâ uyumamış insanlara hitap etmek zorunda kalıyor." diye konuşuyor.

Suat Kozluklu, polis adliye muhabiri olarak başladığı meslek hayatında 19 yılı geride bırakmış. Uzun seneler çalıştığı Arena programının kendisine büyük tecrübe kattığını düşünüyor. O dönemlerde yayınlanan programların ardından haberlerin günlerce konuşulduğuna dikkat çeken Kozluklu, "Bugün gündem o kadar hızlı değişiyor ki yaptığınız haberin değeri kalmadı. Eskiden yaptığımız bir haber günlerce, haftalarca konuşulurdu. Bugün insanları yakından ilgilendiren önemli bir haber çalışıyorsunuz. Sonrasında bir kişi çıkıp da 'Bu nedir?' diye sormuyor."

Güncel konuların perde arkasını ve sıra dışı hayatları ekrana taşıyan 'Muhabir', yeni yayın döneminde de Kanal 1'de izleyiciyle buluşacak. Suat Kozluklu yönetimindeki program, deneyimli haber kadrosunun hazırladığı araştırma dosyaları ve özel röportajlarıyla gündemin nabzını tutmaya devam edecek. Muhabir'in yayın yönetmeni ve sunucusu Kozluklu, programın geçen yılki formatına uygun olarak hazırlandığını belirtiyor.

Programın gündemini belirlerken toplumun her kesimini ilgilendirecek konuları tercih ettiklerini söyleyen Kozluklu, haber içerikli yayınların magazinleşmesinden de rahatsız. İnsanların ilgisiyle haber değerlerinin doğru olarak dengelenmesi gerektiğini düşünüyor. Haber programlarında sıklıkla yararlanılan gizli kameranın da kamu yararı olmadan kullanılmaması gerektiğini söylüyor.

Muhabir'de bu akşam

'Muhabir'de bu akşam İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Kur'an-ı Kerim ile ilgili bilgiler verecek. Program 00.00'da izleyici ile buluşuyor.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/bolum.do?bolumno=9
Nergihan Çelen-Zaman Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız