SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KPSS Küçüldü

A- A+ PAYLAŞ

ÖSYM, 28 Kasım Pazar günü yapılacak KPSS sınavı öncesi kökten değişiklerde bulundu

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, iki yılda bir yapılan ve bu yıl 26 Eylül 2010’da yapılması planlanan “2010-Kamu Personel Seçme Sınavı”nın (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) 28 Kasım 2010 tarihinde, yaklaşık iki buçuk milyon adayın katılımı ile yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, sınav tarihinde, özellikle doğu illerinde, havanın daha erken saatlerde kararması ve bir elektrik kesintisi durumunda adayların mağdur olmaması amacıyla, sınav süresinin, sabah (ortaöğretim) ve öğleden sonra (önlisans) oturumları için 2 saat ve testlerin kapsamları aynı kalmak üzere, her iki oturumda da sorulacak soru sayısının 120 olarak yeniden belirlendiği bildirildi. Daha önce adaylara 2.5 saat sınav süresi verilirken, 150 soru yöneltiliyordu.

ÖSYM tarafından bütün adaylar için kalem, silgi, şekerleme ve peçete temin edileceğinden adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraş, yiyecek içecek, kol ya da cep saati getirmemeleri bildirildi. Adaylar sınava sadece, Sınava Giriş ve Kimlik belgelerinin aslını, özel kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı veya pasaport) ve bir vesikalık fotoğraflarını getirecek. Sınav güvenliği açısından adayların sınava gelirken bu belgelerinin dışında herhangi bir eşyayı sınav binalarına getirmemeleri önerildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız