SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KPSS'nin İlk Oturumu Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-05-21 22:33:42
KPSS'nin İlk Oturumu Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kamudaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu yapıldı.

Malatya'da adaylar, sınav salonlarına polis kontrolünden geçirilerek alındı. Adayların, sınava giriş belgeleri ve kimlikleri kontrol edildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür Genel Yetenek oturumunda adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru, Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa - Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruldu.

2017 KPSS'de adaylara 15 Temmuz hakkında bir soru soruldu. Sorulan soruda 15 Temmuz'da kahraman unvanını alan ilçesinin hangisi olduğu soruldu.

15 Temmuz sonrası Kahraman ön adını alan ilçe sorusu adayları zorladı

15 Temmuz darbe girişiminde en çok sivil can kaybının yaşandığı ilçelerden olan bölgeye Kahraman ön adı verilmişti.

AA- milliyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız