SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KPSS'siz İş Kadroları!

A- A+ PAYLAŞ

Bakanlıklara ve bazı kurumlara verilen istisnai kadrolar, eşi dostu arka kapıdan devlete almanın emme basma tulumbası gibi çalışıyor

Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro Sen tarafından hazırlanan bir rapor, KPSS şartı aranmadan gerçekleştirilen kadrolaşmayla ilgili çarpıcı durumu ortaya koydu. Adaletsiz sistem rapora göre şöyle işliyor: Önce bakan veya miletvekili düzeyinde bir torpil bulunuyor.

DOLDUR-BOŞALT
Bundan sonrası kolay.. Torpilli işsiz, bakanlık ve kurumlara verilen 'İstisnai kadro'ya sınavsız alınıp işe başlıyor. Bir kaç ay sonra istediği yerdeki bir kadroya devlet memuru olarak atanıyor. Boşalan istisnai kadroya da yeni torpilli elemanlar alınıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız