SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kral Kesenin Ağzını Açtı

A- A+ PAYLAŞ

Petrol gelirleri sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan'da Kral Abdullah, aldığı kararla vatandaşlarının emlak alım-satımında, evliliklerinde ve iş kurma durumlarında kullandığı kalkınma fonuna milyarlarca dolarlık ek kaynak aktarılması emrini verdi. Kral Abdullah’ın bu hamlesinin, komşularında yaşanan halk ayaklanmalarının kendi ülkesine de yayılmasını önlemek için alınmış bir tedbir olduğu yorumları yapıldı.

SUUDİ ARABİSTAN'DA "ULUSUN NEŞESİ"

Kral Abdullah’ın bu kararı son birkaç ay içinde uygulamaya konan önlemler dizisinin son halkası oldu.

Suudi Arabistan televizyonu Kral’ın kalkınma fonuna 40 milyar riyal (yaklaşık 17 milyar TL) kaynak aktarılması emrini verdiğini duyurdu. Böylece fonun 47 milyar riyallik bütçesi neredeyse iki katına çıkmış oldu.

Suudi Arabistan’da alınan diğer önlemler arasında devlet memurlarına yüzde 15’lik hayat pahalılığı zammı ve gençler için bir yıllık işsizlik sigortası ödemesi gibi uygulamalar bulunuyor.

Hükümet karşıtı protestoların, Suudi Arabistan’ın komşusu Bahreyn’i kasıp kavurduğu dönemde atılan bu adımların amacının, halkın desteğini sağlamak ve yaşanması muhtemel huzursuzluğu önlemek olduğu ifade ediliyor. Olayların yaşandığı ülkelerin çoğunda göstericiler siyasi özgürlük taleplerinin yanı sıra yoksullukla ilgili sorunları da dile getiriyor.

ABDULLAH 3 AYDAN SONRA ÜLKESİNE DÖNDÜ

Öte yandan Suudi Arabistan televizyonu, üç aydır tedavi için yurtdışında bulunan Kral Abdullah’ın bugün ülkesine döndüğünü de bildirdi.

Kral’ı Riyad Havaalanı’nda beyaz kaftanlı yüzlerce kişi Bedevilere özgü geleneksel kılıç dansıyla karşıladı. Televizyon sunucuları Suudi bayrağının rengini yansıtan özel kefiyeler takarken, 87 yaşında olduğu tahmin edilen Kral’ın dönüşü, ilgili haberlerde “ulusun neşesi” olarak nitelendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız