SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kredi Borçları Ertelenmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:06:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, üreticilerin bankaya olan kredi borçlarının ertelenmesini istedi. 

Kuraklık nedeniyle üreticilerin sıkıntıda olduğunu yaptığı yazılı açıklamayla bildiren Mehmet Taneli, "Kırmızı et üreticileri de kuraklığa bağlı olarak yem sıkıntısı nedeniyle mağdur olmuştur. Hayvancılık tarihinde hiçbir zaman faizsiz kredi verilmedi. Allah hükümetimizden razı olsun ama verilen krediler zamansız verildiğinden, ham dana fiyatlarının çok yüksek olduğu bir döneme denk geldiği için, daha önce 2 bin liralık bir dana 3 bin-3 bin 500 TL'ye alındı. Bugün ise yapılan masraf yedirilen yemin maliyeti, çoban parası ve veterinerlik masraflarına rağmen alınan fiyatın altında satılıyor" ifadelerini kullandı.

"Mesela 60 tane dana alan bir üretici 3 bin TL’den almışsa her bir danadan bin TL zarar etti. Kafadan 60 bin TL zarar etti, yem fiyatları aldı başını gitti. Alınan kredilerin kuraklıktan dolayı ertelenmesi için devlet bir genelge yayınladı. Fakat et üreticisi kredileri ertelenir diye bir ifade bulunmadığından dolayı, Ziraat Bankası kredi ertelemesi yapmıyor. Bu da Türkiye genelinde binlerce kırmızı et üreticisinin mağdur olmasına sebep oluyor. Yayınlanan kredi açıklaması yarım yamalak yayınlanan bir genelgedir, mutlaka bu genelgenin içine et üreticilerine verilen kredi ertelenebilir ibaresi konulmalıdır" diyen Taneli, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Temennimiz odur ki Sayın Tarım Bakanımız konuya el atarak, kırmızı et üreticilerinin Ziraat Bankası'ndan alınan kredileri ertelenir ibaresinin konmasını sağlayacaktır diyoruz. İkinci bir hususta, hükümetin verdiği teşvikleri üyelerimiz tarafından almayanların olduğu görülüyor. Almayanlar bir an önce Malatya ili Kırmızı Et Üreticileri Birliği'ne başvurmak suretiyle destekleme paralarını alabilirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız