SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kredi Borçları Ertelenmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, Ziraat Odası'na ziyaret ederek, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve ilçe ziraat odası başkanlarının da yer aldığı ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, "Dünyada en yüksek düzeyde ve kalitede Malatya'da yetişen bir ürünün bulunduğu Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, kayısı çiçeklerinde yaşanan don hadisesinden dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedik" diyerek daha sonra şunları belirtti:

"Malatya meyvecilik alanında diğer imkanlara da sahip. Bu nedenle tek ürüne bağlanmamak lazım. İlçelerimizde de değişik meyveler yetişiyor. Farklı tarım ürünleri de yetiştirilmeli."

Kayısı dışındaki meyve fidanı dikenlerin yüzde 50'sini devletin karşıladığını hatırlatan Vali Saran, "Ayrıca 8 adet soğuk hava deposu yapacağız. Meyvelerimizi ve gün kurusu kayısımızı soğuk hava depolarında saklayabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da konuşmasında, "Ziraat odalarının il koordinasyon kurulu toplantısını aynı zamanda sayın valimizin başkanlığında yapacağız" diyerek, daha sonra şunları belirtti:

"Malatya'nın ekmeği olan kayısımız bu yıl dondan meyve veremez duruma geldi. Net olmamakla birlikte, yüzde 90'lar civarında hasar tespiti var. Üreticilerimizin tarım kredi kooperatifleri, bankalar, sulama birlikleri, sulama suyundan dolayı elektrik borçları var. Kredi borçlarının ertelenmesini istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız