SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kredi Dolandırıcılığı

A- A+ PAYLAŞ

Başkentte polisin usulsüz kredi çeken bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda aralarında bir banka çalışanı ile bir bankanın vakfından memur olarak çalışan bir kişinin de bulunduğu bir şebekenin bazı kamu ve özel bankalardan usulsüz yollarla kredi çektikleri tespit edildi. Şebekenin kredi alamayacak durumda olan kişilerin nüfus cüzdanı fotokopilerini kullanarak firmalarda çalışıyormuş gibi sahte maaş bordroları düzenledikleri, sahte SSK prim dökümlerini almak suretiyle banka şubesinde irtibatlı oldukları banka çalışanlarına bu sahte evrakları verdikleri, usulsüz kredi dosyalarının bu banka görevlilerince takibinin yapılarak kredilerin çıkmasının sağlandığı belirlendi. Yüksek meblağlarda çekilen bu usulsüz krediler vasıtasıyla kurum dolandırıcılığı ve sahtecilik yaptıkları belirlenen Soner A., Hüseyin Ş., Filiz Fatma P., Onur Hakan H., bir bankanın emekli vakfında memur olarak çalışan Bengü A., banka çalışanı Emine G. ve Fehmi B. gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte değişik kişiler adına 6 adet usulsüz kredi dosyası, çok sayıda sahte maaş bordroları, sahte SSK prim dokümanları ele geçirildi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasın ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Şükrü Y. isimli bir kişinin vatandaşların kaybettikleri ancak bulunarak büfelere ya da bilet satış gişelerine konulan kimlikleri "Bu benim yakınımın kimliği" diyerek aldığı belirlendi. Şükrü Y.'nin daha sonra cep telefonuyla kredi başvurusu yaptığı belirlendi. Şükrü Y.'nin yaptığı başvuruya olumlu cevap gelmesi durumunda elindeki buluntu kimliklerin vatandaşlık numaralarıyla krediyi almak için başvurduğu anlaşıldı. Bu yöntemle Malatya ve Sivas'ta kredi çektiği tespit edilen zanlı Ankara'da da aynı yöntemle kredi çekmeye çalışırken gözaltına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız