SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kredi İçin Yetki Verildi

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Meclisi, akaryakıt ve parça alımı yapılmasının yanı sıra diğer yatırımlar için MOTAŞ’a 2 milyon lira kredi çekme yetkisi verilmesi teklifini kabul etti. 
 
Malatya Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı meclis başkanvekili Mehmet Şehitoğlu başkanlığında ve üyelerin katılımı ile toplandı. İmar konuların ağırlıklı olduğu gündem maddelerin yanı sıra gündem dışı verilen 17 maddeden 12’ sini imar maddeleri oluşturdu.  Gündem dışı verilen ve gündeme alınan maddeler arasında 2012 Performans raporunun görüşülmesi, Yeşiltepe’de arsa satışı için komisyona yetki verilmesi, kadro iptal ihdası ve MOTAŞ’a kredi kullanma yetkisi verilmesi maddeleri yer alırken bağımsız üye Mehmet  Moran’ın 3 önergesi reddedildi. 
 
Belediye Meclisi’nin dün yapılan toplantısında park ve bahçelerin temizliğinin yıllara yaygın olarak özel hizmet alımı yoluyla yapılması için ihale edilmesi de görüşülerek kabul edilirken, MEGSAŞ’ın sermaye artırımından oluşan ve kullanılmayan Kültür A.Ş’ye ait 80 bin TL’lik rüçhan hakkının Belediye’ye devredilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
İMAR KONULARI..
Gündem dışı maddeler sırasında yaşanan atışma ve tartışmalar, aralarında mülkiyeti maliye hazinesine ait olan MİT’e tahsisli Saray Mahallesi’nde bulunan parselin plan değişikliği ve kentin değişik mahallelerinde bulunan parsellerin; ticari alandan konut alanına dönüşmesi, 4 kattan 9 kata,  7 kattan 10 kata çıkarılması, ticari alandan emniyet hizmet alanına dönüştürülmesi gibi konularda yaşanmadı ve okunup oylanarak komisyonun teklifi doğrultusunda kabul edildi. Bazı maddelerinin ertelendiği imar konularında alınan kararlar şöyle. 
 
Tecde Mahallesi'nde bulunan ve imar planında konut alanında olan arsasını akaryakıt istasyonu alanı değişikliği red, İnönü Mahallesi’nde bulunan Kongre Kültür Merkezi alanında yapımı düşünülen özgün Malatya Ev ve Sokakları Projesine alan kazandırma amacı ile yapı yaklaşım mesafesi 15 metreden 10 metreye düşürülme önergesi kabul, Koyunoğlu Mahallesi’nde bulunan ve mevcut imar planında ayrı nizam 4 kat olan alanın 6 kata çıkarılması önergesi kabul, Dernek Mahalles’nde bulunan ve mevcut imar planında sağlık alanı olan parselin konut alanı olarak değiştirilmesi önergesi kabul, Konak Köyü’nde bulunan ve mevcut imar planında ayrık nizam 2 kat olan parselin bitişik nizam 3 kata çıkarılması önergesi red, Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan ve mevcut imar planında ayrık nizam 5 kat olan parselin yapı yoğunluğunun artırılması kabul edildi. 
 
MOTAŞ 2 MİLYON TL KREDİ ÇEKME YETKİSİ
Gündem dışı verilen teklifler arasında bulunan ve MOTAŞ’a yatırımlar, akaryakıt ve parça alımı yapılması amaçlarıyla 2 milyon lira kredi çekme yetkisini verilmesi sırasında söz alan Bağımsız üye Mehmet Moran,  MOTAŞ’ın iş ve işleyişinde aksamalar bulunduğunu ve personelin eğitimsiz olduğunu belirterek başladığı konuşması “ Otobüslerimiz de patlamalar yaşanmasına rağmen seferlerden alınmıyor.  İnsanlar tehlike oluşturan bu araçlar niye seferden çekilmiyor? Ayrıca çekilecek bu krediler nereye harcanacak?” diye sorular sorarak meclisin bilgilendirilmesini istedi. Başkanvekili Şehitoğlu’da “ MOTAŞ’da yaşanan sorunları biliyoruz. O nedenle bu kredi kullanımına gerek duyuldu. İnşallah alınan bu kredi ile bu sorunlar çözerler” diye bağımsız üye Moran’ı yanıtladı.
 
Tartışmanın ardından MOTAŞ’ın borçlanma talebi görüşülerek kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız