SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kredi Kartı Dolandırıcıları Nasıl Yakalandı?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kredi kartı dolandırıcılığı suçundan tutuklanan 2 zanlının bir İngiliz'in kredi kartı bilgilerini kullandıkları saptandı.

Edinilen bilgilere göre; polise başvuran Ömer Fatin Nalçacı, kendisinin bulunmadığı bir sırada saat 18.00 civarında beyaz eşya satışı yaptığı işyerine gelen 2 kişinin, kredi kartı kullanarak, 2 adet LCD Televizyon ile 1 bilgisayar aldıklarını ve 33 HN 410 plakalı araçla malzemeleri götürmüş olduklarını daha sonra geldiği işyerindeki çalışanlarından öğrendiğini bildirdi. Nalçacı, kuşkulanınca Bankalararası Kredi Kartı Merkezi'ni aradığında kullanılan kredi kartı bilgilerinin İngiltere'de bir kişiye ait olduğunu, oysa kartı kullananların Mustafa Azizoğlu adına kimlik ve kartla alışveriş yaptıklarını belirtti.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, söz konusu aracı saat 20.45'te Sivas Caddesi'nde yakaladı ve içerisinde bulunan Şanlıurfa-Siverek nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Mahmut G.ile Adıyaman-Kahta nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Hacı Yusuf K.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki şahıs işyeri personeli tarafından da teşhis edilirken, bunlardan Mahmut G.'nin üzerinde Mustafa Azizoğlu adlı şahıs adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Araçtaki aramada da, adet sahte Banka kartı, 1 adet pos makinesi ve şarj cihazı, AZİZOĞLU GIDA yazılı kaşe bulundu.

Soruşturma sırasında, aynı şahısların Erol Gürer'e ait işyerinden de 3 koli dolusu çeşitli mal satın aldıkları, yine aynı kartla Yalçıner Petrol'den alışveriş yaptıkları belirtildi. Bu işyeri sahiplerinin de, şahıslardan şikayetçi oldukları, Gürer'e ait işyerinden iki zanlı tarafından sahte kartla alınarak, kargoya verilen 3 kolinin de işyeri sahibine teslim edildiği öğrenildi.

Polis; iki zanlının tutuklandıklarını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız