SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kredi Kartında Yeni Dönem

A- A+ PAYLAŞ
 
Kredi kartında yeni bir dönem başladı. BDDK’nın yeni yönetmeliğine göre, kredi kartı limiti 5 bin liranın üzerinde olanların asgari ödemeleri her 6 ayda bir yüzde 2 artarak yüzde 40’a eşitlenecek
 
Yeni kart alanların da asgari ödemeleri yüzde 40’tan başlayacak.
Temmuz, ağustos ve eylül aylarında kredi kartı borcunun yüzde 50’sini ödemeyenler, nakit çekemeyecek ve limitlerini arttıramayacak. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, 10 milyon dolayında kart sahibinin borcunun asgarisini ödediğini söyledi.
 
Asgari tutar ne olacak?
Yönetmeliğe göre, kredi kartı borcunun ödenmesi gereken asgari tutarları şöyle:
- Limiti 5 bin liraya kadar olan kredi kartında, ilk yılda yüzde 20, ikinci yılda yüzde 22
- Limiti 5-15 bin lira olan kredi kartında, ilk 6 ayda yüzde 20, ikinci 6 ayda yüzde 22
- Limiti 15 bin liraya kadar olan kredi kartında yüzde 25
- Limiti 15-20 bin lira arasında olan kredi kartında yüzde 30
- Limiti 20 bin lira ve üzerinde olan kredi kartında yüzde 40
- Yeni kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcu, yüzde 40’tan aşağı olmayacak.
 
Nakit çekim neye bağlı?
Bir takvim yılı içerisinde en fazla üç defa, dönem borcunun yüzde 50’sine kadar ödeme yapılan kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamayacak ve bu tür kartlar nakit kullanımına kapatılacak.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız