SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kredide Hayal Kırıklığı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, esnafların önü açılıp, krediye ayak bağı olan engellerin kaldırılmasını istediklerini söyledi.

ESKKK Başkanı Ali Evren, yaptığı açıklamada, "Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri 40'a yakın bankaların ayak bağı sorumluluğundan çıkmalıdır ki esnafa verilen kredilerin önü açılabilsin. Kooperatifimizin iki trilyonluk bina ipoteği ile maddi ve manevi gücümüz hiçe sayılarak bankalardan gelen istihbarat neticesinden esnafın çek senet ve kredi kartlarından dolayı protesto olduğundan kredi alamayarak hayal kırıklığına uğratılmaktadır.

İki ay içinde bize kredi almak için başvuran Esnaf ve sanatkarlarımızın sayısı 100'e yakın bulunmuş, bu 100 kişinin ancak 20 esnafına kredi verme imkanı sağlanmıştır. Piyasaların durgunluğu, esnaflarımızın bazen siftah etmeden kepenklerini kapatması esnaflarımızı üzdüğü kadar bizleri de üzmektedir.

Hükümetin, Bankaların bağlı olduğu Bakanlık ile Halk Bankası yetkilileri kooperatif kredileri ile ilgili yeniden bir düzenleme yapılarak krediye müracaat eden tüm esnaflarımıza kredi verilebilmesi sağlanmalıdır.

Kooperatifler diğer bankalardan arındırılmalı, bağımsız olmalıdır. Kooperatiflerin takip oranı zaten yüzde 60 - yüzde 70 yükseldiğinden Halkbankası tarafından kredileri durdurulmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Merkez Kooperatifimizin çalışmaları çok güzel gitmekte hatta 2001 krizi dahil esnaflarına kredi vermeye devam etmiştir. Çek, senet ve kredi kartları sadece Halk Bankası ile sınırlandırılmalı diğer bankalardan muaf tutulmalıdır" diyen Evren, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın önünün açılabilmesi ve yeni işyerlerinin kurabilmesi için kooperatif kredilerinden kolaylıkla faydalanabilmeli, kredi imkanı sağlanmadığı takdirde kapanan işyerlerinin artmasına sebep olur. Kooperatifimiz hem maddi hem de manevi olarak güçlü bir kooperatif olup ödenmeyen krediler banka tarafından kuruşu kuruşuna hesabımızdan otomatik olarak tahsil edilmektedir. Artık önümüzün açılmasını engel konulmasını istemiyoruz. Bankaların çek, senet, kredi kartı inisiyatifliği
kooperatifimize bırakılması gereklidir. Bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız