SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kredide Sıkıntı Çekmiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:10:51
A- A+ PAYLAŞ

 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram, “Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faizi ile esnaf ve sanatkarlara kredi veriliyor” dedi.

Bayram, kredisini ödeyemeyen esnafın ise yüzde 18-19 civarında olduğunu belirtti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Başkanlığı’nın olağan bölge toplantısı yapıldı. Toplantıya, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden kooperatif başkanları katıldı.

ESKKK Malatya bölge Başkanı İsmet Bayram, toplantıyla ilgili olarak verdiği bilgide, “2009 yılında Birleşmiş milletler tarafından alınan karar gereği, 2012 yılı kooperatifçilik yılı ilan edilmişti. Bunun de her yıl tekrarlanması gerektiği bakanlık tarafından bize bildirildi. Biz de bölgemize bağlı kooperatif başkanları ile bir araya geldik. Kooperatifçilik konusunda görüşmelerde bulunduk” diye konuştu.

Bayram, kredi faiz oranları ve kredi miktarları hakkında verdiği bilgide, “Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faizi ile esnaf ve sanatkarlara kredi veriliyor. Bir yıllık kredilerde kullandırılan faiz oranı yüzde 4’tür. Bu faiz oranı Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faizidir. Bankaların verdiği kredilerin faiz oranının yarısı kadar esnaftan faiz alınıyor. 2,3, 4 ve 5 yıllık kredilerde yüzde 5 olarak belirlendi. Esnaf ve sanatkarların bu kredilerden istifade etmesi lazım. Limitler ise 125 bin liraya kadar yükseltildi. Kesintiler vardı, bu da yüzde 50 aşağıya çekildi. Yüzde 18-19 takip oranımız var. Verdiğimiz krediye göre üyelerimiz rahat olarak ödeme yapıyor. Sıkıntı çekmiyoruz. Verilen kredi oranının dönüşümü iyi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız