SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kreş Hayata Geçirilecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:55:16
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, kreş uygulamasını hayata geçireceklerini bildirdi. 

Sendika binasında, sendika yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan kreş uygulamasını hayata geçireceklerini belirterek, “Genel Başkanımız Sayın Metin Memiş, Sağlık kurumlarında kreş uygulamasının hayata geçirilmesini yılardır toplu sözleşme masasında, kurum idari kurul toplantılarında ve bakanlıkla yapılan görüşmelerde defalarca dile getirmiş, Mayıs ayında gerçekleştirilen ve Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bizlerinde katıldığı Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması’nda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sağlık kurumlarında kreş açılmasını talep etmiştir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o toplantıda sağlık çalışanlarına yıpranma payı, lisans tamamlama hakkı müjdeleri ile birlikte sağlık kurumlarında kreş açılması müjdesini de vermiş ve Sağlık Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge ile bu sorunun da çözüme kavuştuğunu görmek bizlere bir sevinç kaynağı olmuştur. Genel Başkanımız sayın Metin Memiş, kreş uygulamasının 24 saat esasına göre çalışan ve fedakarca görevlerini sürdüren sağlık çalışanları için önemli bir uygulama olduğunu, sağlık kurumlarında kreş açılması sürecini takip edeceklerini belirtmiştir. Ayrıca Sayın Genel Başkanımız lisans tamamlama ve yıpranma payı verilmesi konusunun da yeni yasama döneminde görüşüleceğini ifade ederek bu konuların da takipçisi olacaklarını, sağlık çalışanlarına yeni müjdeler vermeyi hedeflediklerini ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

Bingöl, “Sağlık çalışanlarının tüm sorunlarının bir bir çözüme kavuşturacağına inanıyor ve bu kazanımların özelde Malatya Sağlık çalışanlarına, genelde tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız