SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kripto'da 19 Subaydan 7'si Tutuklandı, 12'si İtirafçı Oldu

0
Güncellendi - 2018-04-26 02:35:09
'Kripto'da 19 Subaydan 7'si Tutuklandı, 12'si İtirafçı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış Silahlı Terör Örgütü FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince Malatya merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda 7 subay tutuklanırken, 12 subay ise itirafçı olması nedeniyle adli kontrolle serbest bırakıldı.

Malatya Emniyet TEM Şubesi ekiplerince 12 Nisan 2018 tarihinde zamanlı olarak Malatya ile birlikte Ankara, İstanbul, Bursa, Kars, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Hakkari ve İzmir´de gerçekleştirilen operasyonda biri emekli 4 Albay, 2 Yarbay, 2 Binbaşı, 13 Yüzbaşı ve Üsteğmenin adresine operasyon yapılmış ve toplam 20 subay gözaltına alınmıştı.

Operasyon sonucunda 1 şüpheli Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan 12 subay ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 1 Emekli Albay, 2 Yarbay, 2 Binbaşı, 1 Yüzbaşı ve 1 Üsteğmen toplam 7 subay ise tutuklanarak Malatya Cezaevine gönderildi.

Yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın ardından gerçekleştirilen operasyonda haklarında işlem yapılan subayların daha önce 2. Ordu Komutanlığında görev yaptıkları öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • BABA (6 yıl önce)
    Ordu ve polis tamamen yenilenmeli.
    0
    0
    Yanıtla