SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kripto' Operasyonunda Gözaltı 18 Oldu, 3 Albay Aranıyor

0
Güncellendi - 2018-04-15 06:25:57
'Kripto' Operasyonunda Gözaltı 18 Oldu, 3 Albay Aranıyor
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde Malatya merkezli 10 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan muvazzaf subayların sayısı 18'e çıktı. Firari 3 şüphelinin Albay rütbesinde oldukları öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Malatyamerkezli, Adana, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Kars, Hakkari, Erzurum ve KKTC'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi daha gözaltına alındı.

Zanlıların 1'inin albay, 2'sinin yarbay, 2'sinin binbaşı, 9'unun yüzbaşı ve 4'ünün üsteğmen olduğu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen ve adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde 4'ü albay, 2'si yarbay, 2'si binbaşı, 9'u yüzbaşı ve 4'ü üsteğmen olmak üzere 21 muvazzaf subay hakkında yakalama kararı çıkartılmış, dün Malatya merkezli 10 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda bu kişilerden 9'u gözaltına alınmıştı.

Yaklaşık bir yıl süren teknik takip ve çalışmanın ardından haklarında yakalama kararı verilen subayların FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları, örgütün sivil imamlarından aldıkları talimatlar doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, ankesörlü ve kontörlü telefonlarla irtibat kurdukları ve "operasyonel hat" tabir edilen birebir görüşme yaptıkları cep telefonları kullandıkları tespit edilmişti.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız