SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kriz Döneminde Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ın son dönemde yaşanan ekonomik krizle birlikte başlayan durgunluğu avantaja dönüştürmek amacıyla, bireysel bilgi ve becerileri geliştirmeye yönelik eğitim çalışmaları düzenlediği bildirildi.

Kültür Üniversitesi'yle işbirliği sonucu başlatılan eğitim çalışmaları konusunda MİAD'dan şu bülten yayınlandı:

"İşletme Sahipleri, yöneticiler, çalışanlar son dönemde yaşanan ekonomik krizle birlikte iş dünyasındaki durgunluğu kendileri açısından avantaja dönüştürecek bir fırsat gibi kullanmak amacıyla bireysel bilgi ve becerileri geliştirmek için çalışıyorlar. Çeşitli kişisel gelişim kursları ve yurt içi ve yurt dışındaki gelişimlere paralel yeni sektörlerle ilgili girişimler işletmelerin ve işadamlarının kriz ortamında yenilenmelerini, gelişmelerini sağlıyor.

Malatyalı İşadamları Derneği bir sivil toplum kuruluşu olarak yaşanan bu ekonomik durgunluk döneminde Kültür Üniversitesi ile ortak bir projede MİAD Akademi Eğitimlerine devam ediyor. MİAD Akademi ikinci eğitimi Mali İşler Modülü kriz sonrası için kendini hazırlamak isteyen işadamlarının katılımı ile başladı. Krizlerin kurumsallaşamamış firmaları ve kendini geliştiremeyen zayıf halkaları eleyeceği bilinci ile sahip oldukları donanımı geliştirmek isteyen işadamları ve yöneticiler MİAD Akademi ile krizi fırsata çeviriyorlar.

MİAD Akademi Mali İşler Modülü çerçevesinde Finansal Tablo Analizi, Temel Kavramlar, Muhasebe Bilgi Sistemi, Mal & Hizmet Alım & Satımlarının Muhasebeleştirilmesi, Dönem Sonu İşlemleri, Raporlama & Temel Raporlar, Maliyetleme & Fiyatlandırma, Faaliyet Tabanlı Maliyetleme Kar Planlama & Kontrol Süreci, Kısa Dönem Kar Planlaması (Bütçeleme) konu başlıklarında eğitimler veriliyor. Kültür Üniversitesinin deneyimli kadrosu tarafından hazırlanan eğitim içeriğindeki dersler alanında söz sahibi özel sektör deneyimli bir akademisyen olan Prof. Dr. Peyami ÇARIKÇIOĞLU ve akademik kadrosu tarafından veriliyor. 60 saat sürecek eğitimin ilk dersi 09 Şubat 2009 Salı günü Kültür Üniversitesi Ataköy kampüsünde gerçekleştirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız