SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kriz, Fırsat Olabilir"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sanayi ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör, 2011 yılındaki ekonomiyi değerlendirirken, " Geçtiğimiz yıl Dünya krizlerinin gölgesinde Türkiye için büyüme yılı oldu." dedi. 
 
Güngör yaptığı değerlendirmede; " Küresel yaşanan krizler zaman zaman Türkiye piyasalarını tedirgin etse de, Türkiye'nin yüksek büyüme oranları ve sağlam mali altyapısı sayesinde korkulan yaşanmadı.Yılın ilk iki çeyreğinde sırasıyla yüzde 11,6 ve 8,8 ile yüksek büyüme hızını yakalayan Türkiye ekonomisi 3.çeyrekte de istikrarını sürdürdü ve 3.çeyreği yüzde 8,2 kapattı." şeklinde konuştu.  
 
Güngör sözlerine şöyle devam etti.; "İhracatta Türkiye'nin en önemli ihracat pazarları olan Avrupa ülkelerinin ekonomilerinde yaşanan krizlere rağmen, artış trendini sürdürdüğü ihraçatçı birliklerinin kayıtlarına göre 11 ayında 122,1 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Son iki aylık dönemde rekorunu kırarak 133,9 milyar dolara ulaştı. İşsizlik oranı Eylül Ayı itibariyle yüzde 8,8 olduğu Ocak'ta yüzde 11,9, Şubat'ta 11,5, Martta yüzde 10,8, Nisan'da 9,9,Mayısta 9,4, Haziranda 9,2, Temmuz'da yüzde 9,1, Ağustos'ta yüzde 9,2 idi.Bu yıl Eylül ayında toplam istihdam 24 milyon 749 bin kişi, işsiz sayısı 2 milyon 398 bin kişi olarak açıklandı.Geçen yıl Eylül ayında işsiz sayısı 2 milyon 943 bin kişi istihdam ise 22 milyon 973 bin olarak gerçekleşmişti. İşsiz oranı 2010'da yüzde 11,9 olmuştu'' ifadelerini kullandı. 
 
 
Güngör, 2012 yılından beklentiler konusunda ise ;''Yüksek büyüme hızına alışan Türkiye için 2012 daha az büyümeyle geçecek, Ancak Avrupa'nın yaşadığı krizin Türkiye için bir fırsata dönüşmesi olsılığınıda iyi değerlendirmek gerekir.Güçlü bir ekonomik alt yapıya ve dinamik bir nüfusa sahip bir ülke olmanın avantajını iyi kullana bilirsek bu kriz bizim için bir fırsat olabilir'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız