SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Krizde Hemen 112'yi Arayın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:34
A- A+ PAYLAŞ

Kalp krizi konusunda halkı uyaran Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilk iki saattin hayati önem taşıdığını vurguladı. 

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de her 10 ölümden 4’ünün kalp krizi nedeniyle yaşandığının belirtildi. Açıklamada kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısının belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleştiği ifade edildi.

Kalp krizi sırasında kalbe gelen kan akımının bozulduğunun hatırlatıldığı açıklamada, kalbe gelen kan akımının eski düzeyine gelmesinde yaşanan gecikmenin kalpte oluşan hasarın artmasına neden olabileceği ifade edildi. Bu gibi durumlarda hastanın hayatını kaybetme riskinin daha da artacağı belirtilerek, kalp krizi geçiren bir kişi için tedaviye başlanıncaya kadar geçen sürenin en önemli faktörlerden biri olduğu dile getirildi.

Bu kapsamda kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişilmesinin hayati önem taşıdığı vurgulanarak halkın bu konudaki farkındalığını artırmak amacıyla iki temel hedefin bulunduğu açıklandı.

Açıklamada, temel faktörlerden birisinin toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesini sağlanması olduğu açıklamada" Kalp krizi belirtileri göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, nefes darlığı, endişe ya da terleme, bulantı, kusma, nabız düzensizliğidir. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tıbbi yardım çağrılmamasının kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Acil durumlarda 112 Acil Servis ekipleri aranarak hastaneye ambulans ile gidilmesi ve uygun tedaviye erişiminin sağlanmasıdır. Halkımızın kalp krizine hızla müdahale edebilmesi için derhal 112 Acil Servisi aramanın ne kadar önemli olduğunu anlaması gereklidir. Kalp krizinin farklı tiplerinin bulunduğu ve bunların tedavilerinin değişebileceği dikkate alınarak, 112 Acil Servis ekiplerinin zaman yitirmeden aranması, kalp krizinin doğru şekilde tedavi edilmesini ve hastaların uygun tedavi merkezlerine sevkini sağlayacaktır.Hastaneye ulaşan hastaların rahatsızlıklarının kalp krizi olması durumunda ambulansın ilgili hastayı doğrudan anjiyo yapılan merkezlere ulaştırılmalarını sağlanması hedeflenmektedir” denildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız