SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Krize 'Geçici' Çözüm!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetiminin, futbolculara yapılacak ödeme için talep ettikleri sürenin sonunda da ödeme koşulları oluşmadığı için istifasını açıkladığı Pazartesi günü ortaya çıkan krizin çözümünde önemli gelişmeler sağlandığı bildirildi. Vali Halil İbrahim Daşöz'ün iznini erken bitirerek dönmesiyle sürdürülen görüşmelerin ardından, "geçici çözümler" bulunduğu, Karadağ başkanlığındaki yönetimin 4 Eylül'deki kongreye kadar görevi sürdüreceği, o arada acil bazı konuların çözüleceği ifade edildi.

VALİNİN TOPLANTISI..
Yıllık iznini geçirdiği memleketi Osmaniye'den Malatyaspor'da ortaya çıkan kriz üzerine Perşembe günü öğle saatlerinde dönen Vali Daşöz, daha sonra makamında krizin çözümü için toplantılar yaptı. Daşöz başkanlığında 14.30'da başlayan toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Belediyespor Başkanı Fahrettin Eserdi, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Alper Talas, Valilik Basın Müdürü Halil İbrahim Kılıç katıldılar. Bir süre sonra toplantıya Teknik Direktör Metin Yıldız ve takım kaptanı Taner Demirbaş da çağrıldı. Vali ve Belediye başkanı toplantıda sürekli kalırken, diğer isimler değişik zamanlarda makamdan ayrıldılar.

Vali ve belediye başkanının, geçen sürede çeşitli telefon görüşmeleri yaptıkları da bildirildi.

VALİNİN AÇIKLAMASI..
Toplantı sürerken, saat 22.00'de TV Malatya'da yayınlanan "Orta Saha" programına telefonla bağlanan Vali Halil İbrahim Daşöz, Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı.

Vali, TV Malatya'da gelinen nokta ile ilgili şu bilgiyi verdi:

“Bugün çok yoğun bir toplantı süreci oldu. Belediye başkanımızla, Malatyaspor başkanımızla, Teknik Direktörümüzle, takım kaptanımızla ve daha birçok kişiyle görüşmelerimiz oldu.

Önümüzde bir gün kaldı. Bu bir gün içerisinde sözleşmesi henüz resmi olarak imzalanmamış çok sayıda oyuncu var. Onların sözleşmelerinin imzalanması ve federasyondan lisanslarının çıkarılması gerekiyor. Aksi halde takımın Pazar günkü maça çıkamama rizikosunun olduğu ortaya çıktı. Hem federasyonun buradaki temsilcisiyle hem de mali işler müdürü arkadaşımızla da görüşmelerimiz oldu.

Gelinen noktada sürenin çok az kalması dikkate alınaraktan kayyuma teslim edildiği takdirde bir günlük sürede böyle çalışmaların yapılamaması, çünkü hakim kararıyla kayyumun belirlenmesi gerekiyor. Ayrıca da resmi anlamda hem asıl yönetim kurulu üyelerinin hem de yedeklerin istifası da söz konusu değil. Valiliğimize, belediyeye veya resmi olarak geçerli karar da yok. Dolayısıyla o da ayrıca tartışmalı süreç olacağı için hukuksal anlamda sorun olmaması adına kongreye kadar ki, 4 Eylül’de olacağı şeklinde karar alınmış, ilk kongreye kadar Haşim bey yönetiminin devam etmesi, kendileriyle biraz once de görüştüm. Hiçbir şekilde aday olmamaları kararındalar. Kendileri aday olmayacaklar. Son kongreye kadar geçici olarak bu işleri yürütmek üzere göreve devam edecekler ve futbol federasyonu ile olan ilişkileri de çözecekler. Buna söz verdiler. O konuda da hem avukatları, hem kendileri, hem biz federasyonla görüşüyoruz.

Ayrıca futbolcularla resmi sözleşme imzalanmadı. Orada da şöyle bir noktaya gelindi. Şimdi ben bu arada Metin hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Tabi futbolculara da bunun çok iyi anlatılması, paylaşılması gerekiyor. Sözleşmeler imzalanacak ama ödenmesi gereken peşinatlar kongre tarihinden sonra 10 gün içerisinde ödenmek üzere.. Maksat şu anki sıcak para sorununu çözümlemek.

Ondan sonra da gidişatlara gore bütün şehrin Malatyaspor’a sahiplenmesi gerekiyor. Orta ve uzun vadesi daha ayrı. Ben şu anki krize yönelik konuda geldiğimiz noktayı paylaşmak için söylüyorum. Şunu diyebiliriz. Bu akut kriz dediğimiz olay bu şekilde çözümlenmiş oluyor. Mevcut yönetim istifasını işleme koymuyor. Yani istifa etmemiş, yasal anlamda da bir istifa söz konusu değil. Bunu 4 Eylül’deki kongreye kadar kulübü yönetecek. Lisanslarla ilgili, federasyonla ilgili sorunları çözecekler. Futbolcuların oynayabilmesi için resmi sözleşme yapılıp, federasyona sunulması gerekiyor. Onu da çözecekler. Yalnız ilk ödemeleri gereken daha once aralarında anlaşıp yaptıkları peşinatları 4 Eylül’deki kongreden sonraki 10 günlük süreç içerisinde ödenecek şekilde sözleşmeleri yapılacak. Tabi bunun için futbolcuların da bunu uygun görmesi gerekiyor, anlaşmaları. Onların da transfer sezonları 3 Eylül’de bitiyor. Dolayısıyla bu noktada bir sonuca ulaşıldı.

Bugün itibarıyla çok mantıklı, sorunu çözecek bir yaklaşım olduğu kanaatindeyim. Bundan dolayı da belediye başkanımız başta olmak üzere kulüp başkanımız Haşim beye, teknik direktörümüz Metin beye, takım kaptanımız Taner beye çok teşekkür ediyorum. Onlar da bunu bu şekilde futbolculara anlatacaklarını söylediler. Sonuçta sözleşme futbolcuyla yönetim arasında olan birşey. Bunun geçici de olsa bir çözüm olduğuna inanıyorum.

Yalnız özellikle bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu şehrin, bu camianın bunu konuşuyoruz ama buradaki destekler konuşulduğu, sanıldığı gibi kuvvetli olmuyor. Geçenlerde bir kampanya başlatmıştık. Gece yarılarına kadar meydanda oturuldu. Ne kadar yardım yapıldığını gördük. Orada söz veren insanların bir kısmı da o sözlerinde durmuyorlar. Onu da Malatya kamuoyunun çok iyi bilmesi lazım. Biz artık konuşmanın biraz ötesine geçilmesini düşünüyoruz. Sorunun bu şekilde tatlıya bağlandığını söyleyebiliriz.

Şu an acil nakit sıkıntı olduğu için.. Şimdi federasyonun parası, onlar da çalışıyorlar ama, son aldığımız bilgi, yaklaşık olarak 500 milyar civarı olarak görüyoruz. Bu belki 480 küsür de olabilir. Bunu kulüp mevcut yönetimi bir şekilde federasyon işini halledecek, aramızdaki konuşma bu. Haşim bey zaten bunu ben eskiden beri söylüyorum diyor. Ben de daha önceki konuşmalarımızda bunu ifade etmişti, tabi parasal miktar tam belli değildi ama, bu şekilde. Tabi bırakacak bir yönetim var, nakit sıkıntısı söz konusu. Dolayısıyla, bu ilk taksitlerini söylüyorum. Yalnız bunun aynı zamanda futbolcular arasında kabul edilmesi gerekiyor. Futbolcularla daha once nasıl anlaştıklarını biz bilmiyoruz.

Metin hocamızdan, Kaptan Taner’den rica ettik. Ondan sonra da elbirliğiyle bu şehrin daha güçlü bir yönetim çıkarabileceğini, buna hepimizin katkı yapmamız gerektiğini, bu sıkışık kriz dönemini hep birlikte aşmamız gerektiğini ifade ettik. Metin hocamız da, Kaptan Taner de son derece iyi niyetli. Onlar da futbolculara anlatacaklar. Dolayısıyla biz belki futbolcularla görüşme imkanımız olacak yarın diyelim. Bu bu şekilde çözümlenmiş olacak. Mevcut yönetim hiçbir şekilde 4 Eylül’de aday olmayacak veya herhangi bir aday yönlendirmesi yapmayacağını özellikle ifade ettiler.

Büyüklük sözle olmuyor, icraatla oluyor. Taraftarlardan özellikle rica ediyorum. Kritik, kriz zamanlarında hepimizin sorumluluğunun fedakarlığının arttığını bilmemiz lazım. Bakın bu ülke bir Kurtuluş Savaşı verdi. O yokluk, o kıtlık, o zorluk içerisinde bir mucize gerçekleştirdi. Bu takımın bir kere çok iyi desteklenmesi gerekiyor. Ama bu lafla değil. Bakın lafla desteklemeyen Malatya’da hiç kimse yok. Sonuçta bunun icraata dönüşmesi gerekiyor. Kombine, Malatyaspor malzemesi alaraktan, tribünde takımı destekleyerekten. Burada başka kurumlar, firmalar var. Herkesin duyarlılık göstermesi lazım. Bu krizi o zaman daha kolay atlatırız.

Onun dışında orta ve uzun vadede ise bu kulübün mali yönden yeniden yapılandırılması, borçlardan kurtarılması, mali ve kurumsal yapıya kavuşturulması lazım. Bunun için yeni yönetimle beraber kafa yorulması lazım. Buradaki birçok kurumun da samimi olarak katkı sağlaması lazım. Ancak yargılayan, eleştiren, soruşturan kişi konumunda lütfen olmayalım. Fedakarlık yapan insanlar var. Sayıları çok olmasa dahi onları dab u fedakarlığı yaptığına pişman etmeyelim. Kendi yarattığımız değerleri bir bir yoketmeyelim. Ondan sonra bu kötüye gidiş devam ederse bu takım hiçbir şekilde yönetilemez hale gelebilir. Allah korusun bundan çok daha kötü durumlara düşebilir.

Onun için eleştiriyi yapan arkadaşlarımız da yazanlar da dışarda konuşanlar da lütfen daha duyarlı olsunlar. Sonuç almaya yönelik katkıda bulunsunlar. Sorduğunuzda Malatya’da Malatyaspor’u istemeyen hiç kimse çıkmaz. Ama bunun sonuca yönelik olması gerekiyor. Kulübe destek olmak gerekiyor. Kulübü yöneten arkadaşımıza da çok teşekkür ediyorum, hizmetleri için. Bana gore şu geldiğimiz noktadaki çözüme yaptığı katkı da son derece saygıdeğer.

Ama kamuoyu olarak, futbol camiası olarak insanları kırmadan, dökmeden, birlik bütünlüğümüzü bozmadan güzel bir yerlere, daha iyi yerlere getirmemiz lazım. Bugün o olur yarın başkası olur ama bu sorunlar değişmiyor. Onun için bizim buna gerçek anlamda iyi niyetli katkı sağlamamız lazım. Hafta sonundaki maç bildiğim kadarıyla seyircisiz oynanacak. Ama kombine kart satışında çok destek olsunlar. Yeni yönetim kim olursa olsun ona samimi olarak destek olsunlar.

Ben bu krizin atlatılacağına inanıyorum, Kimse kafasının içinden kötü şeyler geçirmesin. Hepimiz daha iyi şeyler düşünelim. Olumsuzluklar olsa bile olumlu yönleri çok fazla olan, çok değerli insanları, iki Cumhurbaşkanı çıkarmış bir şehir burası. Hepimize bu durum sorumluluk yüklüyor. Bu şehrin insanları gururlu, onurlu insanlar. Onun için hepimizin çok ciddi olarak bunların farkında bulunarak çözüme katkı sağlamamız lazım. Bundan sonraki aşamada daha ayrıntılı konuşuruz.”

BELEDİYE BAŞKANI
Daha sonra Belediye Başkanı Akın kısa bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

“Malatya basını olarak bu konunun bitmesi hususundaki gayretlerinizden dolayı tüm basın mensubu arkadaşlarıma, bu problemin çözülmesi hususunda tatilini de yarıda keserek Malatyamıza gelen ve bu konunun çözülmesinde gayret gösteren değerli valimize ben teşekkür ediyorum. Yine Malatyaspor’a hizmeti geçen başkanımız Haşim beye teşekkür ediyorum. Valim detaylı bir şekilde anlattı. Malatya olarak eğer biz gönül birliği içerisinde olursak mutlaka ki bütün problemleri aşarız. Ve inşallah bu dayanışmanın devamı halinde de daha mutlu günlere ulaşacağız diye umudediyorum.”

KARADAĞ'IN SÖZÜ..
Bu arada, Malatyaspor'un futbolcu ve yöneticilerinden, Malatya eski belediye başkanlarından Naci Şavata'nın stüdyo konuğu olduğu programın ilk dakikalarında, TV Malatya'yı telefonla arayıp programa katılmak istediğini belirten ve yayına alınan Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ da, bazı açıklamalarda bulundu. Karadağ, 4 Eylül'de yapılacak olan kongrede kendisinin kesinlikle aday olmayacağı gibi, herhangi bir aday çıkartmasının da sözkonusu olmayacağını ifade etti.

MALATYASPOR KAMPI..
Öte yandan Malatya Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Haydar Karaduman'ın başkanlığında Malatyaspor Kulübü'nü ziyaret ederek, Teknik Direktör Metin Yıldız ile görüştü. Teknik Direktör Metin Yıldız, sıkıntılı dönemlerinde cemiyet yönetiminin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, cemiyet yönetimine teşekkür etti. Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz ise, yönetimin istifa ettiği ve takımın ortada kaldığı bir ortamda Teknik Direktör Metin Yıldız'ın sıkıntıları uygun bir lisanla dile getirdiğini ve futbolcuları başıboş bırakmadığını söyleyerek, "Malatyaspor'un sıkıntıdan kurtulması için 7 milletvekili, vali ve belediye başkanı elini taşın altına koymalıdır. Malatyaspor sahipsiz bırakılmamalı" diye konuştu. 14 ayda 5 kez kongreye giden Haşim Karadağ'ın kendi yetersizliğini basına saldırarak örtbas etmeye çalıştığını ileri süren Deniz, Malatyaspor'un içinde bulunduğu olumsuz ortamın giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Diğer yandan Malatyaspor Birleşik Taraftarlar Derneği adına dernek binasında basın açıklaması yapan dernek yönetim kurulu üyesi Koray Güler ise, kulübün futbolcuların lisans parasını yatıramayacak duruma gelmesine çok üzüldüklerini ifade ederek, "Yetkililer ne yapıp edip, Cuma akşamına kadar futbolcuların lisans bedelini yatırıp, takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına çıkmalıdır" dedi. Sıkıntıların aşılmasının kenetlenmeyle olacağını dile getiren Güler, burada en büyük görevin veli ve belediye başkanına düştüğünü kaydetti.

BİR FUTBOLCU DAHA..
Ayrıca Malatyaspor Kulübü başkanlığından istifa eden Haşim Karadağ'ın daha önce anlaştığı Etimesgut Şekerspor'un ön liberosu Ahmet Yıldırım'ın Malatya'ya geldiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız