SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Krizi Atık Su Gösteriyor..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ihracatta ve iç piyasada önemli bir daralma olduğunu belirterek, ekonomik krizin 2010 yılında da süreceğini bildirdi.

Malatya TSO Meclisi Şubat ayı toplantısını meclis salonunda yaptı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıya Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan da katıldı.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, krizin bitmesi için en şeffaf senaryonun 2010 yılının 6. ayı olarak gösterildiğini söyleyerek, "Sıkıntıların 2010 yılında da devam edeceğinin işaretlerini alıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atık su sonuçlarına bakınca bu durumu anlıyoruz. Elektrik kullanımına bakınca sıkıntının durumunu anlıyoruz. İhracatımızda önemli bir azalma söz konusudur. Bu süreç devam ettiği sürece ihracatımızın 100 milyar doların altına edecektir. Bütün sektörlerde daralma söz konusu" dedi.

Her şeye rağmen morallerini bozmadan işletmelerin yatırımlarını sürdürmelerini isteyen TSO Başkanı Erkoç, "İhracatta daralma olduğu gibi iç piyasada da daralma var. İç piyasanın 2 Mart 2009 tarihinde başlayacak olan İhracat-imalatçı işletmelere KOSGEB'in vereceği 1 milyar TL ile kredi ile canlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Atıl vaziyetteki Eski Şire Pazarı'nın önümüzdeki dönemde değerlendirilmesini istediklerini söyleyen TSO Başkanı Erkoç, "Eski Şire Pazarı şehrimizin önemli bir konumunda. Buranın projelendirilerek Malatya'nın ekonomisine katkı sunacak hale getirilmeli. Belediye başkan adaylarının bu konudaki düşünceleri nelerdir, bu konuda adayların projelerini bekliyoruz. Buranın Malatya ekonomisine nasıl kazandırılacağı konusunda projeler yapılmalı. Biz TSO ve Ticaret Borsası olarak, adaylarımızın bu konudaki
düşüncelerini paylaşacağız" dedi.

Toplantıda konuşan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin
Özkan, "Vergiler toplanmaz ise kamu hizmetleri sağlıklı olarak sunulamayacaktır. Önümüzdeki Mart ve Nisan ayları beyan dönemleridir. Bu beyan dönemlerinde her şeye rağmen konuya gereken önemi vermenizi istiyoruz. Vergi kazançtan alınır. Kazanmayan varsa vergi vermesin. Mükelleflerden işlemlerini kayıtlı yapmalarını istiyoruz. Mükelleflerimize bugüne kadar yaptıkları beyanları içinde teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız