SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kubat ve Bengü Konseri

A- A+ PAYLAŞ

Fuar ve festivalin açılışından sonra Mişmiş Park'taki Fahri Kayahan Sahnesi'nde Kubat ve Bengü konseri vardı. Açılışı izleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yaptığı konuşmada "Bir Malatyalı dostu olarak aranızda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.."dedi.

İLK GECE..
Fuar ve festivalin ilk gecesi ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, 16 Temmuz Çarşamba günü standların açılışı ile başladı.

Standların açılış töreninin ardından, Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivalinin açılışına geçildi.

Mişmişpark Fahri Kayahan Sahnesinde düzenlenen Kayısı Festivali açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Eyüp Kaymakamı Salih Karabulut, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Malatya’dan bazı ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Malatyaspor Kulüp Başkanı İlhan Kavuk, bazı vakıf, dernek ve oda başkanları ile onbinlerce Malatyalı katıldı.

Grup Egoist konseriyle başlayan şenlikler, Romanya ve Acaristan Devlet Halk Dansları topluluklarının gösterileriyle devam etti.

Grup Egoist konserinin ardından havai fişekler eşliğinde sahne alan Türk Halk müziğinin sevilen sesi Kubat, seslendirdiği bozlak ve hareketli türkülerle, Mişmişparkı dolduran onbinlerce vatandaşa unutulmaz bir türkü ziyafeti çekti. Vatandaşlar da Kubat’ın seslendirdiği türkülere zaman zaman tempo tutarak eşlik etti.

Konserin sonunda Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Kubat’a kayısı ve kayısının kristal maketini hediye etti.

Kubat’ın verdiği konserin ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, göreve seçildiği günden beri Malatya için hep daha güzelini, hep daha iyisini yapma gayreti içinde olduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıla kadar fuarımızı çadırlarda düzenliyorduk. Bu Malatya’ya yakışmıyordu. Malatya’ya yakışanın olması için 9000 m2’lik kapalı fuar alanı meydana getirdik ve fuarımızı da uluslar arası niteliğe kavuşturduk.

Malatya’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu, çok büyük bir misafirperverlikle karşılandığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yaptığı kısa konuşmada, “Bir Malatyalı dostu olarak aranızda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

İstanbul Anadolu’nun bir mozayiği ve bahsedildiği gibi gerçekten birçok Malatyalı dostumuz, arkadaşımız var İstanbul’da. Ben büyük bir misafirperverlik örneği gösteren ve Malatya’ya çok güzel ve önemli hizmetler kazandırdığını gördüğümüz Belediye Başkanımız H. Cemal Akın’a teşekkür ediyorum. Düzenlenen fuar ve festivalin Malatya ve Malatya insanına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, günün anısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kayısı ve Malatya el dokuması bir halı hediye etti.

Konuşmaların ardından sahneyi pop müziğinin genç sesi Bengü aldı. Her fırsatta Malatyalı olduğunu ve bundan büyük bir gurur duyduğunu belirten genç sanatçı Bengü özellikle gençler arasında çok sevilen şarkılardan bir demet sundu.

Konserin sonunda Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Özbildirici sanatçı Bengü’ye kayısı ve kayısının kristal maketini hediye etti.

Öte yandan 16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında sahil kenarında kurulan Kemal Sunal Çocuk Sahnesinde de çocuklara yönelik eğlenceler gerçekleştirildi. Karagöz ve Hacivat gösterileri ve çeşitli yarışmaların yanı sıra bu yıl ilk defa sinevizyon ile eğitici animasyon film gösterimi yapıldı. Kemal Sunal Çocuk sahnesinde düzenlenen etkinliklere de çocuklar büyük ilgi gösterdi."

VE PROGRAM..

* 17 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE 2008
17,00 Halk Dansları Gösterileri Romanya-Gürcistan-Acaristan-Sudan Şehir Merkezi - Belediye Önü - Hürriyet Parkı - Kernek Meydanı
20,00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi Gösterileri Mişmiş Park Fuar Alanı - Sahil Sahnesi
KONSER PROGRAMI Mişmiş Park Fuar Alanı Fahri Kayahan Sahnesi
20,00 Halk Dansları Gösterileri
20,30 TOLGA ÖZKAN
21,10 ORHAN HAKALMAZ
22,10 LEMAN SAM

* 18 TEMMUZ 2008 CUMA
20,00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi Gösterileri Mişmiş Park Fuar Alanı - Sahil Sahnesi
KONSER PROGRAMI Mişmiş Park Fuar Alanı Fahri Kayahan Sahnesi
20,30 METECAN
21,10 HÜSEYİN TURAN
22,10 GÜLER DUMAN

* 19 TEMMUZ 2008 CUMARTESİ
20,00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi Gösterileri Mişmiş Park Fuar Alanı - Sahil Sahnesi
KONSER PROGRAMI Mişmiş Park Fuar Alanı Fahri Kayahan Sahnesi
20,30 AYŞE TAŞ
21,10 SEHER DİLOVAN
22,10 MURAT KEKİLLİ

* 20 TEMMUZ 2008 PAZAR
20,00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi Gösterileri Mişmiş Park Fuar Alanı - Sahil Sahnesi
KONSER PROGRAMI Mişmiş Park Fuar Alanı Fahri Kayahan Sahnesi
20,30 NEVZAT SOYDAN
21,10 METİN ŞENTÜRK
22,10 ZARA"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız