SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kubbe Dağı'na 3 Km.'lik Tünel Yapılacak

0
Güncellendi - 2016-10-09 22:06:14
Kubbe Dağı'na 3 Km.'lik Tünel Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Çalık, kış aylarında yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle bazen 1 haftayı aşan zaman dilimlerinde dünya ile irtibatı kesilen Pütürge ve Doğanyol ilçesine Kubbe Dağı’na 3 kilometrelik bir tünelin yapılacağı müjdesini verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da kış aylarında zor şartlar altında ulaşımın sağlanmaya çalışıldığı, zaman zaman yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle bazen 1 haftayı aşan sürelerde ulaşıma kapanan Malatya-Pütürge Karayolu’nun Kubbe Dağı mevkiine 3 kilometre uzunluğunda bir tünelin yapılacağını bildirdi.

PROJESİ İHALE EDİLİYOR

Çalık, “Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizin ulaşımını sağlayan Malatya-Pütürge Karayolu’nun iyileştirilmesi kapsamında önemli çalışmalar yapıldı. Ancak bölgedeki ağır kış şartları nedeniyle Pütürge yolu kış aylarında yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle uzun sürelerde kapalı kalıyor ve bu bölgemiz ile irtibat kesiliyor. Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizin yaşam kalitesinin düşmesinde Kubbe Dağı çok önemli bir etken olarak her dönem bölge halkımızın karşısına çıkmıştır. Pütürge Belediye Başkanımız Mehmet Polat’ında uzun süre takip ettiği Kubbe Dağı Tüneli için gereken çalışmalar yapıldı ve çok önemli bir aşama olan proje ihalesi sürecine girildi.” dedi.

İHALE 24 EKİM’DE…

Kubbe Dağı’na tünel yapılması projesinin hem Pütürge, hemde Doğanyol ilçesi ne konforlu ulaşım için önemli bir proje olmasının yanında Malatya’nın en önemli turizm bölgelerinden Nemrut Dağı’na ulaşımı da kolaylaştıracağına işaret eden Çalık, “Kubbe Dağı Tüneli klavuz planı onaylanmıştır. Proje ihalesi yapılması için dokümanlar hazırlanmış olup, ihale hazırlık sürecine başlanılmıştır. Bu ay ihaleye çıkılıyor. Tahmini proje bedeli yaklaşık, 1.5 milyon TL olup, proje 4 kilometre uzunluğundaki tüneli ve 3 kilometrelik bağlantı yolunu kapsıyor. İhale 24 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. Proje hayata geçirildiğinde bölgemiz için çok önemli bir yatırım kazandırılmış olacaktır.” İfadelerini kaydetti.

PÜTÜRGE-DOĞANYOL KARAYOLU YATIRIM PROGRAMINDA

Çalık, Doğanyol ilçesine ise ayrı bir müjde vererek, “Pütürge-Doğanyol Karayolu 2017 yılı yatırım programına alınmıştır. Bu projenin de bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yerelde sorunları her zaman takip eden Pütürge Belediye Başkanımız Mehmet Polat ve Doğanyol Belediye Başkanımız Recep Gülbey’e, her dönem desteğini bizden esirgemeyen Pütürge ve Doğanyol’daki vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

ARŞİV FOTO: Kış mevsiminde sık sık ulaşıma kapanan Kubbe Dağı Geçidi

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Özal (7 yıl önce)
    Ben kendimi bildim bileli p yol yapılyo orya harcanan paraya şimdi 10 sefer tünel yapılmıştı ve bukadar para harcanmıyacaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Talat güzel (7 yıl önce)
    Ben kendimi bildim bileli Pütürge yolun un calışması hiç bitmedi birde nankör olmamak lazım dön birde geçmişine bak ki farkı gör bu yağcılık değil doğrular sadece Kays'ımızın çaresine bakıla madı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Dur bakalım daha hızlı tren yapılmadı? Hızlı tren yapılmaya başlansın sıvas - Malatya arası sız o zaman görün kaç tane tünel ve vıyaduk yapılması gerekecek! En Basit ornegı Beylerderesi köprüsünde tren yolu yok oraya 1 tane daha yapılacak! Altı su ıle dolduran zıhnıyet bunu hesap ettımı bılınmıyor:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (7 yıl önce)
    Ne kadar yağcılığı seviyorsunuz.Şu yorumları okuyorum da sanki başka bir ülkede yaşıyorum diye aklıma geliyor.Güneydoğuya giden varsa görürler hava alanı gibi yol yapmışlar.Gidiş ve geliş olarak yapılmış.Gidin yolları görün.Halen biz burada kubbe dağını konuşuyoruz.Malatya ya ne yapıldı.Halen trafiği sıkışık 150.000 araç potansiyeli olduğu yaz günleri tatilcilerin gelmesi ile 170.000 i bulan araca sahip bir il.Trafik allak bullak.Cumartesi pazarı kurulduğu yere bir aracın ile girmeye çalış bir saatte çıkamazsın.Malatya ya yapılan bir tane yatırım gösterin.Malatya iki tane yola şıkışmış.Bir de B.Şehir olduk.Yol yapmak devletin birinci görevidir.Bir stad yapılıyor.2015 de teslim olacaktı halen çalışması devam ediyor.Vekillerimiz çok güzel konuşuyor ama icraat yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)Erol isimli kullanıcı yorumuna
    Erol çok haklısın! Adamlar anlatıyor Urfa yolları bıldıgın otoban gıbıymıs, dıyarbakır Elazığ da oyle! Buyuksehır olduk ama isim Büyükşehir oldu hala her yönüyle başka bır il e bağlıyız! Sivil havalimanı orda, karayolları orda, devlet su ıslerı orda, orman müdürlüğü orda, meteoroloji bölge müd. Orda, bölge saglık entegre hastane kampüsü oraya yapılıyor daha saymamı:( Malatya da hızmet beklıyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Bir pötürge li olarak söylemem gerek..pötürge yolu belki tarihinde birdaha göremeyeceği hizmeti ak parti döneminde ve özellikle öznur hanım döneminde görmüştür...görmeye de devam etmektedir...eskiden bir arabanın bile gecemedigi keçi yoluna benzeyen bir yoldu bu yol..şimdi gidin görün..nerdeyse otaban gibi olmuş..büyük virajlar kırılmış..asfaltı çok güzel..bir eksiği tüneldi oda olacak inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • ayşe (7 yıl önce)
    pütürgeli kardeşim eğer o yollardan yıllardır gidiyorsan bilirsin ki o yollar Bi Özal döneminde yapıldı, Bir de AK PArti döneminde yapıldı. Yiğidi öldür hakkını yeme!!! AK Parti milletin parasını en uygun şekilde millete hizmet olarak sağlıyor. Cumhurbaşkanımıza helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (7 yıl önce)ayşe isimli kullanıcı yorumuna
    Ayse hanim bilmedigin seylere yorum yapiyon o yolun cefasini cilesini biz cekiyoz senin savundugun vekilin tokide tamam demisti lafta kaliyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Hagi (7 yıl önce)
    Ben mi yanlış okudum. 1.5 milyon tl ye 4 km lik tünel ve 3 kmlik bağlantı yolumu yapılacak. Bu nasıl bi indirimmiş böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoğlu (7 yıl önce)Hagi isimli kullanıcı yorumuna
    Haberi detaylı okursanız bu bir proje ihalesi. Yapım ihalesi değil. 1,5 milyon TL proje ihalesi için normaldir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (7 yıl önce)
    Biz bu vaatleri cok duyduk ama icraat yok sadece laf
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (7 yıl önce)
    Ayse hanim biz o yollarda canimizi verdik gencligimiz o yollarda şöförlük yaparak gecti yillarca biz pütürge yolu yapildi yapiliyor nasihatlerini cok duyduk 3 km lik yol neyi degistirecek o yolda sadece 3 km mi problemmi
    0
    0
    Yanıtla
  • ayşe (7 yıl önce)
    kardeşim öznur hanım karahan tüneli, erkenek tüneli, Çebiş Tüneli için nasıl koşturup yaptırdıysa pütürge kubbe dağı tüneli için de elinden geleni yapar. Biz AK Partiye güveniyoruz, Başkanımıza güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürge (7 yıl önce)
    İnsallah lafta kalmaz sayın vekilim simdiye kadar o yola harcanan parayla kac tane tunel yapmistiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Selma (7 yıl önce)
    İşte hizmet işte Pütürge'miz. emeği geçen herkese teşekkür ederim.tabi önce sayın Öznur ablamıza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 yıl önce)
    Allah sizden razı olsun vekilim Her zaman yanınızdayız Onlar konuşur AK PARTİ yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (7 yıl önce)
    Mazıkıran ve ziyaret geçitlerine de yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    HELAL OLSUN BAŞKANIMIZA...
    0
    0
    Yanıtla