SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kubbe Dağına Baz İstiyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ve Doğanyol ilçesi ile köylerinde özellikle kış mevsiminde büyük ölçüde hissedilen iletişim sorununun giderilmesi amacıyla Kubbe Dağı'na GSM vericisi kurulması için, GSM operatörlerine iletilmek üzere imza kampanyası başlatıldı.

Körme Köyü'nden Ahmet Bozdağ'ın başlattığı, Öz Pütürgeliler Derneği başta olmak üzere bazı kuruluşların da destek verdiği, yöreden olan milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık'a da iletilen sorunla ilgili olarak GSM Operatörlerine gönderilmek üzere hazırlanan imza kampanyası metninde şöyle deniliyor:

"Malatya ili Pütürge ilçesinde ulaşım konusunda özellikle kış aylarında büyük sıkıntısı olan Kubbe Dağı yolu Doğanyol ve Pütürge ilçeleri halkına zorluklar yaşatmaktadır. Bu yol üzerinde birçok araç mahsur kalmakta ve insanlarımız iletişim yokluğundan hayatlarını kaybetmektedir.

Doğanyol ve Pütürge ilçelerine bağlı olan Tekederesi, Üçyaka, Çefikan, Aşıktarla, Yazıca mezraları; Maman, Susan, Ozgulan, Körme Mezrası Taktitale, Korucak, Yandere, Ulutaş, Yeşildere, Büyüköz ve Yaygın belediyesine bağlı köylerinde de hiçbir GSM operatörünün baz istasyonu bulunmamaktadır.

Bu eksiklikler insanımızın zamanında hastanelere ulaşmasını engellemekte ve günümüz teknolojisinin ulaştığı bu son noktada bile hala iletişim yokluğundaki insanımızın hayatlarına malolmaktadır.

Ayrıca Türkiye'nin tarihine ışık tutan ve önemli yerlerinde olan Nemrut Dağı yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği bir yerdir. Buraya gelen turistler de sorunlar yaşamaktadırlar.

Bu bağduriyetimizin GSM yetkililerince giderileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda çektiğimiz sıkıntıların aşılmasında bize yardımcı olmanızı, Kubbe Dağı'na bir GSM verici istasyonu kurmanızı istiyoruz."

Hafta içinde başlatılan kampanyada bugüne kadar toplanan imza sayısının 700'ü aştığı da belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız