SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kubbe Hattı Yeraltına..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya ve çevresindeki elektrik nakil hatlarına ilişkin çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Çalık, Malatya Karayolları ve Malatya Belediyesince asfalt çalışması yapılan Çevre Yolu’nun gidiş-geliş istikametindeki her iki yönünde de alçak ve orta gerilim yeraltı şebekesi ile aynı yolun Niyazi Mısr-i Cami ile Battalgazi yol ayrımı arasında yer alan kısmında orta refüj aydınlatma çalışması yapılabilmesi için ihale çalışmasının tamamlandığını ve projenin yer teslimi aşamasında olduğunu belirtti.

Öznur Çalık ayrıca Malatya-Elazığ karayolunun Çöşnük Fuar alanı yol ayrımı arasında kalan kısımdaki alçak-orta gerilim şebekesinin tesisinin ihale çalışmalarının sürdüğünü ve Malatya’nın prestij yolu olan 17 km’lik Havaalanı yolunun orta refüj aydınlatması ile ilgili ise girişimlerin devam ettiğini belirtti.

Pütürge İlçesi girişinde yer alan 1500 metrelik mevcut Orta ve Alçak Gerilim Şebekelerinin yeraltına alınabilmesi için 2009 yılı yatırım programı şehir şebekeleri kapsamındaki diğer belediyeler projesine 300 bin TL’lik ödenek tahsis edilmesi için Bakanlık ve ilgili Genel Müdürlük nezdindeki girişimlerinin sürdüğü belirten Çalık, Kubbe Dağı nakil hatlarıyla ilgili ödenek için de Enerji Bakanıyla görüştüklerini ifade etti.

Milletvekili Öznur Çalık “Pütürge İlçemizin sınırları içerisinde yer alan 17 bin metrelik Kubbe Dağı enerji nakil hatlarının olumsuz kış koşullarından etkilenmemesi adına yeraltına alınması için 1 milyon TL’lik ödeneğin 2009 yılı Köydes – Beldes yatırım programı kapsamına dahil edilebilmesi için Enerji Bakanlığı ve ilgili Genel Müdürlük nezdinde takiplerimizi sürdürmekteyiz. Pütürge’de ağır kış koşullarında sık sık yaşanan elektrik kesintilerine en kısa zamanda son vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Tarımsal Sulamada kullanılan elektrik konusunda da çalışmaların devam ettiğini ifade eden Öznur Çalık, tarımsal sulama amaçlı elektrik tesisi projesi kapsamında 22 ayrı bölgede yer alan 24 trafo sahasına ait projeler için 400 bin TL ödenek tahsis edildiğini, projenin ihale çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Çalık, Malatya’daki elektrik iletim hatlarıyla ilgili alt yapı çalışmalarının kentin modern bir görünüme kavuşmasında son derece önemli olduğunu belirterek “Malatyamızın modern bir kent görünümüne kavuşması adına yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde hem görüntü kirliliği yaratması hem de güvenlik gibi diğer nedenlerle, havai elektrik iletim hatlarının yeraltına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarımsal sulamadaki elektrik kullanımına ilişkin de ödeneğimiz tahsis edildi ve kısa zamanda tamamlanmasını bekliyoruz. Bütün gayretimiz Malatyamızın her alanda daha fazla hizmet ve yatırım alabilmesi ve örnek bir il haline gelerek Doğu Anadolu’da lider il konumuna kavuşmasını sağlamaktır.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız