SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Küçük Ama Ön Plana Çıkıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:21
A- A+ PAYLAŞ

Kuluncak Kaymakamlığı tarafından SODES kapsamında yürütülen Bakır İşlemeciliği Kursu’na katılan bayan kursiyerler, Vali Vasip Şahin’i ziyaret ederek yaptıkları hediyeyi takdim etti.

Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, SODES kapsamında Kuluncak Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açtıkları bakır işlemeciliği kursuna katılan bayan kursiyerler ile birlikte Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Kuluncak Kaymakamı Sayın Hasan Gündoğdu, “Kalkınma Bakanlığı’nın, Malatya Valiliği’nin ve Kuluncak Kaymakamlığı’nın destekleriyle ‘Bakır İşlemeciliği’ projesi SODES projesi kapsamına alınmıştır. İlçede 50 girişimci ve yetenekli bayan bakır işlemeciliği ve ahşap hediyelik kutu yapımında üretime destek veriyor. Uygulanan Bakır İşlemeciliği projesinde ortaya çıkan ürünlerin özel kutularda sunumları için, ahşap atölyesinin de kurulması ihtiyacı doğmuştur. Kuluncak Kaymakamlığı’nın yaptığı araştırmada bölgede kadife ve benzeri hediyelik kutuları seri imal eden her hangi bir işletmenin olmadığından yola çıkarak böyle bir proje hayata geçirilmiştir” dedi.

Vali Vasip Şahin, projeden dolayı emeği geçenleri tebrik ederek, “Kuluncak bizim biraz daha küçük bir ilçemiz. Ama göstermiş olduğu aktivitelerle de ön plana çıkıyor. Bakır işlemeciliği kursu güzel bir faaliyet, farklı bir faaliyet. Bakır işlemeciliği ülkemizin bir zenginliği. Bu sanatın Kuluncak’ta devam ediyor olması bakırcılık sanatına da katkı sağlayacaktır. Güzel bir iş yapıyorsunuz” diye konuştu.

Kursiyerler, bakır işlemesinden yaptıkları bir tabloyu Vali Vasip Şahin’e hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız