SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Küçük Enişte' Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:37:45
'Küçük Enişte' Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

KOAH sebebiyle yaklaşık 1,5 aydır tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat eden sinema oyuncusu Tuncay Gürel, Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

75 yaşında İzmir'de hayatını kaybeden Tuncay Gürel'in naaşı Çiftlikköy ilçesindeki Hacı Kavaklı Camii'ne getirildi. Ünlü oyuncunun oğlu Halil Gürel taziyeleri kabul etti. Tuncay Gürel'in kız kardeşi Ayşe Gürel tabuta sarılarak dakikalarca göz yaşı dökerken, akrabaları tarafından güçlükle teskin edildi.

Yıllarını Türk sineması ve tiyatrosuna veren Tuncay Gürel'i az sayıda seveni son yolculuğuna uğurladı. Birçok film ve oyunda rol aldığı arkadaşları, Türk sinemasının Küçük Eniştesi'ne vefasızlık göstererek cenazeye katılmadı. Halim Gürel, "Türk sinemasının yetiştirdiği ender insanlardan birisini, babam Tuncay Gürel'i uğurluyoruz. Münir Özkul ve Ulvi Uras gibi ustaların öğrencisi olan babam birçok dizide rol aldı. Bu sanata tam 50 yılını vermiş büyük bir ustadır. Bugün buraya oyuncu arkadaşlarının çoğu gelmedi. Mesajla ulaşanlar oldu. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Gürel, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe kabristanına defnedildi. 

Tuncay Gürel, 50 yıllık oyunculuk hayatında pek çok tiyatro topluluğu ile çalıştı. Sinemada 1976 yılında çekilen "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "Küçük Enişte Bekir" karakteriyle hafızalarda yer edinen Gürel, "Uzaylı Zekiye", "Bizimkiler" ve "Yazlıkçılar" başta olmak üzere pek çok dizide unutulmaz rollere imza attı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız