SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Küçük Esnaf Bitiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 20. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Odada gerçekleştirilen olağan gelen kurula, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra bazı siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, oda başkanları ile oda üyeleri katıldı.

Olağan Genel Kurulda bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, "Vergi listelerine baktığımızda epey bir mali müşavirimizin olduğunu gördüm. Bundan gururda duydum. Demek ki artık mali müşavirlerimiz de para kazanıyorlar. Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik mesleği de prestijli mesleklerden biri haline gelmiştir. Belki daha önceden gelmesi gereken konumuna yavaş yavaş ulaşmaya başlamıştır" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise olağan genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, "El birliğiyle çalışmamız lazım. Küçük esnaflarımızda kapatanlar olduğu gibi açılanlarda oldu. Genelde kapanan konuşulur, açılan konuşulmaz. Ama genele bakarsanız kapanandan çok açılan var. Her senede böyle devam eder. Ama şunu söylemeliyim ki bir ülkeye demokrasinin gelmesi ve yerleşmesi için gelirin artması lazım. Önce şu geliri 10 bin dolarların üzerine çıkaralım, hukukun ve demokrasinin üstünlüğü tam anlamıyla oturur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın öneri ve görüşlerini sunarken iyi bir hazırlık yaptığına dikkat çekerek, "Hazırladıkları tüm görüşleri ve bilgilerini ilgili yerlere çok iyi şekilde sunuyorlar. Türkiye'deki mali müşavirler ile ilgili her konuda özgürce düşüncelerini ifade eden, gerek meslek disiplini gerek esnafın gerekse sanayicinin tüm sorunlarını en doğru şekilde aktardığı için değerli başkanımıza ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bu ülkenin temel noktası esnaftır. 3 kişi, 5 kişi, 7 kişi 10 kişi çalıştıran küçük esnaflarımız ise Türkiye'de istihdamın temelidir. Sanayi ile küçük esnafta çalışanlarımıza baktığımızda bana göre ibre küçük esnaftadır. O yüzden bu ülkede tek yapacağımız şey üretimi arttırmaktır" şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ise Malatya'nın bölgenin cazibe merkezi haline gelebilmesi için STK'lara büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek, "Malatya bölgede önemli bir şehir. Bunu daha da artırmak ve bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için bizlerin daha yoğun bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Ve bunu da hep beraber yapmamız gerekiyor. Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamız aktif bir sivil toplum kuruluşumuz. Kendi mesleki sıkıntıları açısından çok çok iyi faaliyetleri var ve
toplumun diğer sorunlarıyla da ilgili zaman zaman görüş ve açıklamalarda bulunuyorsunuz. Bizim içinde önem verdiğimiz değerli görüşleriniz oluyor. Ben STK'ların biraz daha kentlilik bilinci açısından, şehrin kurallarına saygı ve uyum açısından çok daha yoğun faaliyetler içerisinde olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Atlaş da, "Hiçbir sivil toplum kurulunda olmayan seçim siteminin bizde olmasından dolayı üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Küçük esnaf her geçen gün bitiyor. Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre; son 5 yılda kayıtlı vergi mükellefinin oranı yüzde 5 artmış. Bu küçük esnafın yok olması demektir. Eğer dünyadaki gelişimi böyleyse ve kaçınılmazsa bu yok sayıp çalışma yapmak yanlıştır. O zaman bu gerçeği görelim, buna göre de
önlemlerimizi alalım. Türk ekonomisinde ciddi bir problem var. Bizler bu mesleği yapıyoruz. Daha çok paramızı küçük esnaftan kazanıyoruz. Küçük esnafın sayısı azaldıkça bizim de defter sayımız azalıyor. O zaman bizimde bir şeyler yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız