SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Küçük Esnafı Destekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:12:02
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Nasuhi Caddesi'ndeki bir işyeri açılışında yaptığı konuşmada; "AK Parti iktidarlarıküçük esnafı destekliyor." dedi. 

İş yerinin açılış törenine; Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Adalet ve Kalkınma Partisi il kadın kolu başkanı Emine Akkurt ve yöneticiler katıldı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kanalıyla küçük esnafı desteklediğini hatırlatan Milletvekili Öz, 31 Aralık 2012’de sona eren 5084 sayılı işveren tarafından ödenen SGK primlerinin devlet tarafından karşılanması kanuna temas etti. 5084 sayılı kanundan dolayı Malatya’da 17 bin civarında işçinin çalıştığının ifade edildiğini belirten Öz, şöyle konuştu: "Bu kanundan yararlanılması önemlidir. SGK işveren paylarını devlet karşılıyordu. Devam etmesi noktasında girişimlerde bulunuldu. Ancak, çıkarılan bir teşviğin de elbet bir süresi vardır.” 

Birçok ülke ekonomik sıkıntı çekerken, çok şükür Türkiye'de alınan önlemler nedeniyle ekonomik sıkıntının fazla çekilmediğini belirten Öz, şunları söyledi: “Sivil toplum örgütleri ve mesleki teşekküllerin, hakkın yerine teslim edilmesi adına yapılanı takdir etmelerini bekliyoruz."

ESOB Başkanı Şevket Keskin de, ESOB olarak zaman zaman kurs ve eğitimler düzenlediklerini hatırlatıp genelde bayanlara verdikleri eğitimler sonunda iş ve aş sahibi olanların da olduğunu vurguladı. Şevket Keskin, “Haftada bir gün cadde çarşısı gibi, bayanların yaptığı el ürünlerinin sergileneceği bir yer tahsis edilmesini belediyeden bekliyoruz” dedi.

Bu arada, Milletvekili Öz ile Keskin arasında espri yaşandı. Şevket Keskin, “Biz asılız, siz vekilsiniz. Asıl ne derse vekil onu yapar” derken, milletvekili Öz ise, bu espriye şöyle karşılık verdi: “Ben de asılım, oy kullanıyorum. Hem asıl hem vekilim.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız