SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Küçük Gelin' Davası!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 15 yaşındaki bir kızın evlendirilip, daha sonra evine tekrar gönderilmesi nedeniyle açalan davada mahkeme kızın ve damadın annesine beraat, damada 4 yıl 10 ay, babalara ise 2 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

Malatya'da Ağustos 2004 tarihinde o zaman 15 yaşında olan D.A., kendisinden 9 yaş büyük olan A.C. (27) ile evlendirilmişti. Düğünden bir süre sonra 15 yaşındaki kız baba evine geri gönderilince konu mahkemeye taşındı. Küçük yaşta kızın evlendirilmesi sebebiyle Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı. Davada D.A. adlı kız çocuğunun annesi G.A. (51) ile babası M.A. (43), damat A.C.'nin annesi A.C.(52) ile babası M.C. (48) 5 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanıyorlardı.

Davanın kara duruşmasında mahkeme heyeti kızın annesi ile damadın annesine beraat verirken, damat A.C.'ye 15 yaşındaki kızın ırzına geçmekten 4 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası, damat ile kızın babalarına ise 15 yaşındaki kızın ırzına geçme suçuna iştirakten ise 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezası verdi.

Damat A.C. adliye önünde kendisini görüntüleyen kameramana tepki gösterirken, kızın babası M.A. ise kızını evlendirmekten dolayı pişman olduğunu söyledi. Baba M.A., verilen cezayı yatacağını ve kızını aynı şahısla resmi nikahla evlendirmeyeceğini kaydetti.

15 yaşında da evlendirilip daha sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle evine tekrar gelen 17 yaşındaki D.A. ise yaptığı açıklamada, 15 yaşında evlendiğini ve eşi ile kaynanası tarafından işkence gördüğünü iddia etti.

Antalya'ya götürülerek sokağa atıldığını belirten D.A.,
kendisine dayak atıldığını da ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız