SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küçük İcraatlarını Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:56:54
Küçük İcraatlarını Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, belediyenin sahip olduğu Beypınarı Tesisleri'nde tesisin tanıtımı ve basın mensuplarıyla tanışmak amacıyla bir araya geldi. Başkan Küçük Doğanşehir Belediyesi'nin 15 aylık icraatlarının değerlendirmesini yaptı. 

Başkan Küçük, ‘’30 Mart 2014 tarihinde Doğanşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldığımızdan bu güne belediyemiz tarafından yapmış olduğumuz faaliyetleri sizlere arz ediyorum.

Belediyeyi devraldığımızda kamuya ve açık cari emanetlere olan borcumuz toplamda devir aldığımız da 17 milyon TL. borcu bulunmakta idi. Bunları işçilerimiz ile uzlaşma yoluna giderek bütün borçlarımızı ödemiş bulunmaktayız.

Görevi devraldığımızda belediyemizin personel gideri yaklaşık yüzde 80'lerde idi. Büyükşehir yasası ile 20 işçi 20 memur olmakla toplam 40 personelimizi değişik kurumlara ataması yapılarak personel giderlerimiz yarıya indirilmiştir. Yine görevi devraldığımızda kendimize bir yıllık çalışma planı çıkartarak ilçemiz merkez ve mahallelerimizde (Savaklı, Fındık, Yenidoğu, Karşıyaka, Esentepe, Kurucaova , Erkenek) toplamda 15 bin metre kare kaldırım ve yol çalışmalarında kilit taş yapılmıştır. Belediyemiz tarafından köyden mahalleye dönüşen tüm mahallelerimizde yaklaşık 75 kilometre stabilize çalışmaları yapılarak yol genişlemeleri yapılmıştır" dedi.

Büyükşehir yol ekipleri ile birlikte ilçe merkezi ve bütün mahalle yollarının yamaları yapılarak ikinci kat asfaltlaması tamamlandığını ifade eden Küçük, şunları söyledi:

"Yine Büyükşehir yol ekibimizle bizlerin de araç ve gereçlerini emirlerine vererek ilçemizde (Kurucaova Mahallesi ve 4 mezrası, Hudut, Günedoğru ve2 mezrası (maden suyu ve Çakırın Çiftliği) Örencik Mahallesi, Altuntop, Sürgü Karşıyaka mahallelerimiz olmak üzere toplamda yaklaşık 40 kilometre birinci kat asfaltlama yapılmıştır. Belediyemizin kendi şirketi olan Doğanşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Şirketi adına ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere toplam 9 adet yeni minibüs bir adet otobüs alınmıştır. Belediyemiz, Polat Mahallemizde Beypınarı Tesislerini yine şirket adına alarak halkımızın hizmetine sunmuştur. İlçemizin temizliği ile ilgili toplamda yaklaşık 820 adet çöp konteyneri alarak bütün mahallelerimize dağıtımı yapılmıştır.

Proje Aşamasındaki çalışmalarımız ise, İlçemizin doğalgaz sorununu çözmek için bütün işlemler tamamlanarak ana hattı ihale olmuş, şehir içi proje hazırlığına ise başlanmıştır. Şehir merkezinde DSİ ve Pancar Şirketinin hizmet bina yerleri ile takas sureti ile belediyemize kazandırılarak çok amaçlı bir kültür merkezi, büyükşehir belediye başkanlığınca birlikte ilçemize kazandırılacaktır. İlçemiz dışarıdan büyük göç aldığından konut ihtiyacı artmaktadır. İlçemize TOKİ tarafından konut yapımı için müracaat yapılmış, tüm işlemler takip edilmektedir. İlçemizin yaklaşık altmış yıldır içme suyu ve kanalizasyon sorunu olduğundan Büyükşehir Maski ekiplerimiz gerekli etüt ve proje çalışmalarını yaparak, ihale aşamasına getirilmiştir. İlçemizde bulunan sürgü barajı çevresinde bulunan DSİ tesislerinin protokolü yapılarak ilçemize büyük bir mesire ve kamp alanı kazandırılacaktır.’’

Küçük, ayrıca Doğanşehir’e bir meslek yüksek okulunu da yapacağını söyledi.

Toplantıya Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gülhaş, Belediye Ulaşım Şirketi Müdürü Bayram Kaya ve basın mensupları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız