SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Küçük Sorunlar Bile Büyümüş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:46
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi'nin Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olan Mimar Yaşar Köksal, seçim çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Canlı hayvan pazarı ve Sanayi esnaflarından kerestecileri ziyaret eden Mimar Köksal, mevcut belediyenin sosyal belediyecilik anlayışı olmadığını ve halkın yaşam standartlarını yükseltmek yerine düşürdüğünü söyledi.

Saadet Partisinin Yeşilyurt Belediye başkan adayı Mimar Yaşar Köksal, 30 Mart yerel seçimleri kapsamında sürdürdüğü seçim çalışmalarına devam ediyor.

Mimar Yaşar Köksal'ın bugünkü ilk durağı Yeşiltepe'de bulunan canlı hayvan pazarı oldu. 

Canlı hayvan yetiştiricileri, besiciler ve hayvan alım- satımı yapan esnaflar ile bir araya gelen Mimar Yaşar Köksal, satışlar hakkında bilgi alarak Canlı hayvan pazarının eksikleri konusunda yerinde tespitler yaptı.

Canlı hayvan pazarında vatandaşlara hitap eden Mimar Yaşar Köksal önce sosyal belediyecilik anlayışını paylaşarak şunları söyledi: 

"Belediyeler kişinin her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü tüzel kişiliklerdir. fakat malatya da görüyoruz ki bırakın belde sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamayı, sadece yetkililerin ilgisizliğinden ve duyarsızlığından dolayı küçük problemler bile çok büyük bir sorun haline gelmiş durumdadır.  Mesela TOKİ'ye gidiyorsunuz daha yeni planlanmasına rağmen çok ciddi alt yapı problemleri var. Karakavak' ta hala şuyulandırma sıkıntısı var. Özsan'a gidiyorsunuz temizlik sorunu var. Afet evlerine gidiyorsunuz hurdacı sorunu var. Maalesef gezdiğimizde şunları gördük. Çok küçük meseleler bile ilgisizlikten büyük problemler haline gelmiş. Bugün de Canlı Hayvan Pazarı'ndayız pazarımızı gezdik, yetiştiricinin, satıcının buradaki esnafın sıkıntılarını dinledik. Buradaki sıkıntıların başında hayvan hastalıklarıyla ilgili olanlar başta geliyor. Öncelikle buraya giriş çıkış yapan hayvanların dezenfekte edilmesi gerekiyor. Yine tüm bu alanın, hayvan barınaklarının, sahanın düzenli temizlik ve dezenfekte çalışmalarının yapılması gerekir. Dışarıdan pazara hayvan getiren insanlar için bir konaklama tesisi yoktur. Bu insanlar nerede yatacaklar?"

Mimar Köksal'ın konuşmasının bu bölümünde araya giren bir yetiştirici, dezenfekte sıkıntısından tam 7 danasının telef olduğunu söyledi. 

Köksal daha sonra keresteci esnaflarının yer aldığı yeni sanayiye giderek kerestecilerden oy istedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız