SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Küçükbaş Ekonomik, Organik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:36:44
A- A+ PAYLAŞ

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın canlı hayvan pazar alanını gezdi. 

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Canlı Hayvan Pazarı’nı gezdi. İhsan Akın, pazarda bugünlerde önemli derecede bir satış olmadığını ifade ederek, “Pazarda şu anda bir durgunluk var. Ama bu durgunluk muhakkak bitecek ve ciddi bir yoğunluk başlayacaktır. Bu yoğunluk döneminde üreticilerin sahte para gibi bazı usulsüzlüklere karşı dikkatli olması gerekiyor” dedi. 

Akın, "Canlı hayvan pazarı gibi böyle kalabalık ortamlarda alış ve satışlar hızlı yaşandığı için bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu nedenle hayvan yetiştiricilerinin sahte para, karşılıksız çek gibi konularda dikkatli olması gerekiyor. Yine hayvan yetiştiricilerinin borca hayvan verirken de dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü sonra borca hayvan verdikleri kişiyi bulamayabilirler. Vatandaşlarımız emeklerinin çalınmaması için bu hususlara dikkat etmelidir” diye konuştu.

“Biz küçükbaş kurban kesmelerini tercih etmelerini istiyoruz çünkü küçükbaş hayvanlar hem ekonomik organik, hem doğal" diyen Akın, kurban alacaklara uyarı bulunarak, ”Kesinlikle hastalıklı olan topal, kör ve kurban yaşını doldurmayan ve küpesiz hayvanları kesinlikle kesmemelerini istiyoruz. Bu yıl küçükbaş hayvanlarda 15 büyük hayvanlarda yüz 40 artışın olduğunu bundan dolayı bu yıl küçükbaş hayvanların daha çok tercih ediliyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız