SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küçükbaş Hayvanlarda Çiçek Hastalığı

0
Güncellendi - 2017-03-15 17:49:31
Küçükbaş Hayvanlarda Çiçek Hastalığı
A- A+ PAYLAŞ

  • Çiçek hastalığı nedeniyle yetiştirdiği koyun ve kuzuların 150'ye yakınının telef olduğunu belirten Mol, komşularının hayvanları arasında da telef olanlar bulunduğunu aktardı.

Arguvan ilçesindeki küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı görüldü.

İlçeye bağlı Bahçeli Mahallesi Hacı Mehmetler mezrasında yetiştirilen hayvanların bazıları çiçek hastalığı nedeniyle telef oldu.

Çiftçilerden Bekir Mol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezrada 3 bine yakın koyun ve 2 bine yakın kuzu bulunduğunu söyledi.

Çiçek hastalığı nedeniyle yetiştirdiği koyun ve kuzuların 150'ye yakınının telef olduğunu belirten Mol, komşularının hayvanları arasında da telef olanlar bulunduğunu aktardı.

Hastalık nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ekiplerinin hayvanlara aşı yaptığını ancak hastalığın önüne geçilemediğini ifade eden Mol, telef olan hayvanlarını Arguvan Belediyesinin iş makinelerinin destekleriyle açılan çukurlara gömdüklerini belirtti.

Mol, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın da mezraya ziyarette bulundu.

Akın, ziyarette yaptığı açıklamada, yetiştiricilere geçmişte yaptıkları ziyaretlerde hayvanların aşılarının zamanında yapılması uyarılarında bulunduklarını belirterek, "Yetiştiricilerin kendi işletmesinde çiçek hastalığı gelene kadar beklemesi sonra önlem alınması yersiz. Her şey zamanında yapılmalı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü ve ilçe Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak gerekli önlemlerin alınması ve bundan sonraki süreçte eksiklerin giderilmesine çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İhsan Akın, yetiştiricilerden her türlü sorun ve sıkıntılarını zaman geçmeden birliğe iletmelerini istedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • israfil çatalkaya (7 yıl önce)
    Hastalık bulaştıktan sonra mücadele hem pahalı hemde zorlaşıyor stk lar daha etkin çalışarak , ....Büyük baş hayvanların da hastalanmaması için çalışılmalıdır ..
    0
    0
    Yanıtla