SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küçüklerin Geri Dönüşüm Projeleri Sergileniyor

0
Güncellendi - 2017-06-03 04:23:53
Küçüklerin Geri Dönüşüm Projeleri Sergileniyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Yeşilyurt İlçesindeki İlköğretim Okulları kapsayan Geri Dönüşümün Mucitleri Proje Yarışmasına katılan öğrencilerin yaptığı ilginç ve yaratıcı eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.  Farkındalık oluşturmak amacıyla atık maddelerden yaptıkları eserleri sergileyen minik mucitler, farklı projeleriyle takdir topladılar.

YARIŞMANIN HEDEFİ: ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞINA DUYARLI NESİLLER YETİŞTİRMEK

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün kontrolünde 5 Haziran Dünya Çevre Gününe özel olarak düzenlenen Geri Dönüşümün Mucitleri Proje Yarışması; ilköğretim çağındaki öğrencilerin atık malzemeleri kullanarak gözlem, sorgulama, araştırma, yaratıcılık, teknoloji ve tasarım için gerekli zihinsel süreçleri açığa çıkartmayı hedefledi.

ÖDÜLLER ÖZEL BİR PROGRAM İLE TAKDİM EDİLECEK

01 Nisan-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşen yarışmaya katılan toplam 130 öğrenci geri dönüşüm malzemelerini kullanarak hazırladıkları farklı projelerini yarışmanın jüri heyetine sundular. Jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenecek özel bir program ile takdim edilecek.

FARKLI BULUŞLARIN YER ALDIĞI SERGİNİN AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

Öğretmenleri ve ailelerinin desteklerinin yanı sıra kendi özel çabalarıyla ilginç buluşların altına imza atan minik mucitlerin projeleri Malatya Park AVM’nin fuaye alanında beğeniye sunuldu.

Geri Dönüşümün Mucitleri Proje Yarışması ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ‘ 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ resim sergisinin açılışına;  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Alican Bozkurt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİNİ DUYARLI HİZMETLERİNDEN DOLAYI KUTLARIZ”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, çevre konusuna gösterdiği duyarlı yaklaşımlar ve hizmetlerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunarken, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ise, Geri Dönüşüm Mucitleri Projesinin düzenleyen Yeşilyurt Belediyesinin toplum ve insan sağlığına yaptığı yatırımların takdir edilecek seviyede olduğunu dile getirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Alican Bozkurt ise, “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Geri Dönüşüm Mucitleri Proje Yarışması ile Resim Sergisine farklı eserleriyle katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çevre sağlığına verdiği önemden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ta 5 Haziran Pazartesi akşamı Ramazan etkinlikleri kapsamında Dünya Çevre Gününe özel bir program tertip edeceğiz. Programa tüm Malatyalılara davet ediyoruz” diye konuştu.

POLAT, “ ÇOCUKLARIMIZIN PROJELERİ GÖRÜLMEYE DEĞER”

Geri Dönüşüm Mucitleri Proje Yarışmasına katılan bütün öğrencileri tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Öğrencilerimizin toplum ve insan sağlığını yakından ilgilendiren böylesine güzel etkinliklere katılmaları, projeler sunması gelecek adına bizlere umut veriyor. Hedefimiz; çocuklarımızın geri dönüşüme katkı sağlayacak doğal kaynaklarımızı, çevremizi korumaları, enerjiden tasarruf etmeleri, en önemlisi onlardan sonra gelecek nesile kullanabilecekleri kaynak bırakmaları konusunda bilinçlendirmektir. İnsan ve toplum sağlığını düşünmek, geleceğe yatırım yapmak yerel yönetimlerin asli görevidir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa olarak çevre sağlığının önemi üzerine çok güzel bir etkinlik düzenledik. Yeşilyurt Belediyesi olarak çocuklarımızın erken yaşlarda sağlam bir eğitim anlayışına sahip olmaları için tüm imkânlarınızı seferber ettik. Bizler çocuklarımıza bu imkânları sunmalıyız ki çocuklarımızda kendi yeteneklerini ortaya çıkartabilsinler. Minik öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak hazırlamış oldukları eserler, gerçekten görülmeye değer. Kendilerini tebrik ediyorum. Geri Dönüşüm Mucitleri Proje Yarışmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI POLAT, GENÇ MUCİTLERİ TEBRİK ETTİ

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelasını kesip ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a Mehmet Akif İlkokulu 3/B Sınıfı Öğrencisi Hayrünisa Aydın tarafından atık malzemelerden hazırlanmış çiçek hediye edildi.

Minik öğrenciye teşekkürlerini sunan Başkan Polat, geri dönüşümün insan ve toplum sağlığı için ne denli önemli olduğunu gözler önüne seren buluşları yakından incelerken, farklı bakış açıları ve yaklaşımlarıyla ilginç buluşları ortaya çıkartan öğrencileri tebrik ederek kutladı. Sergiyi gezen vatandaşlar da küçük yaşlarda çevre sağlığı üzerine önemli projeler üreten minik öğrencilere övgüler yağdırdı. Bugünün küçükleri yarın büyükleri öğrenciler, farklı projeleriyle her atığın çöp olmadığı mesajını verdiler.

SERGİ 4 HAZİRAN PAZAR GÜNÜNE KADAR AÇIK

Tamamı geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan eserler katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Davetliler stantları gezerek öğrenciler tarafından hazırlanan geri dönüşüm projelerini inceledi.

Kağıt, plastik, cam ve metal kullanılarak yapılan Yağmur Suyu Arıtma ve Depolama, Hayalimdeki Çiftlik Evi, Yangın Söndürme Helikopteri başta olmak üzere ilgi çekici projelerin yer aldığı sergi 4 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız