SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küçük'ün Cenazesi İstanbul'da Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2020-06-21 04:26:16
Küçük'ün Cenazesi İstanbul'da Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Malatya Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

Malatya’nın Doğanşehir Belediye Başkanı 78 yaşındaki Vahap Küçük kalp rahatsızlığı sebebiyle iki haftadır İstanbul’da tedavi görüyordu. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Vahap Küçük, son yolculuğuna uğurlandı.

Kilyos Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazına, Küçük'ün ailesi ve yakınları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, Ankara Valisi Vasip Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve yüzlerce kişi katıldı.

İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı’nın kıldırdığı namazın ardından cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi.

DOĞANŞEHİR'DE GIYABİ CENAZE NAMAZI

İstanbul’da geçirdiği kalp ameliyatı sonrası hayatını kaybeden  Doğanşehir İlçesi Belediye Başkanı Vahap Küçük’ün vefatı ilçede de derin üzüntüye neden oldu. Yaptırdığı hayır işleri ile herkesin gönlünde taht kuran Vahap Başkan için Cuma Namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bir süredir İstanbul’da tedavi gören ve kalp ameliyatı geçiren Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük (78) yoğun bakımda hayata gözlerini yumdu. 2014 yılında AKP’den Doğanşehir Belediye Başkanı seçilen Vahap Küçük, son yerel seçimlerde de yine AKP’den seçilerek başkanlık görevini devam ettirmişti.

Doğanşehir ilçesi başta olmak üzere birçok yere yaptırdığı hayır işleri ile de adından sıkça söz ettiren Başkan Vahap Küçük’ün adı ilçede yaptırdığı Turgut Özal Üniversitesi’nin meslek yüksekokuluna da verilmişti.

Başkan Küçük’ün yıllarını verdiği ve her zaman ‘Doğanşehir benim sevdam’ dediği ilçesinde ise üzüntü hakim. Başkanın yasını tutan Doğanşehirliler, ‘Vahap başkan ölmedi Doğanşehir öldü’ diyerek acılarını dile getiriyorlar.

Birçok vatandaşında gözyaşlarına hakim olmadığı ilçede Doğanşehir İlçe Müftülüğü tarafından cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. İlçe halkının ‘Vahap Baba’ diyerek hitap ettiği 78 yaşındaki Belediye Başkanı Vahap Küçük’e son görevlerini yerine getiren Doğanşehirliler, üzüntülerinin büyük olduğunu dile getirdiler.

GÜRKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bu arada,Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Meclis Üyesi Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ün vefat etmesi sonrası bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan, Mesajında şunları dile getirdi:

“Doğanşehir Belediye Başkanımız, değerli büyüğüm Vahap Küçük abimiz Hakkın rahmetine yürüdü. Hüznümü anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor. Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun.

Doğanşehir Belediye Başkanımız Vahap Küçük, Malatya'mızın ‘Baba Vahap’ı olarak sayılıp sevilen, her zaman insanını ve memleketini düşünen, kiminin amcası, kiminin dayısı, kiminin babasıydı.

Birlikte çalıştığımız süre içerisinde her zaman, her konuda birlikte uyumlu bir şekilde çalışmalarımız oldu. Güzel bir dost, hoş bir insanı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz.

Geride hoş bir sada bırakarak aramızdan ayrıldı. Yapmış olduğu yardımlara hayırseverliğe birçok kez şahit olduk.

Malatya’mızın başı sağolsun.

Hakk'ın rahmetine kavuşan Doğanşehir Belediye Başkanımız Vahap Küçük'e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.”

İstanbul, Malatya- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hayatının tamamı dogansehirde geçen zorunlu haller dışında ilçeden ayrılmayan vahap amcamız keşke sevdiği topraklara defnedilseydi temennimiz evlatları dogansehirle irtibatlarini azaltmazlar diyorum sabır ve rahmet diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatma (3 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet, kabri nur olsun Vahap amcamızın. Rabbim peygamber efendimize komşu eylesin. Şu memlekette bir Vahap Küçük zor yetişir. Gariban babası, kapısı herkese açıktı. Güler yüzü, merhameti kimsede yoktu. Gönül isterdiki doğup büyüdüğü yerde defnedilsin. Tabiiki karar ailesinin. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (3 yıl önce)
    Toplumun her düşünce ve değerleri ile barışık yaşayan yaptığı hayır ve hasenat ile Milletimizin övgüsüne mahzar olmuş kıymetli büyüğümüz Vahab Küçük Ağabeyimzi HAK 'ka ve ebediyette uğurladık. Geride bıraktıkları Ailesine sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. ALLAH RAHMET eylesin mekanı CENNET Olsun İNŞALLAH.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş sevdası (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Bende Ailesine sabır sıhhat versin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap cengiz (3 yıl önce)
    Doğanşehir için çok büyük bi kayıp onu çok özlüycez mekanı cennet olsun allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    ALLAH cc rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşaAllah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, ailenin kararına saygı duymakla birlikte Doğanşehir e defnedilmesi gerekirdi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    allah rahmet eylesin yaptığı yardımlar ahirette şefahatçisi olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet Bilal SERTKAYA (3 yıl önce)
    Çok üzüldüm çok üzüldük kendine dua ettim ve halada ediyorum kızım oğlum eşim ailece dualarımızdadır Böyle insan Malatya'fa değil dünyada az görülen insanlardandır. Allah'ım rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Türkiye'nin neresine giderseniz gidin insanlar Doğanşehir denince Vahap Küçük,Vahap Küçük deyince dogansehiri hatirliyorlar böyle bibiri ile özdeşleşen. Vahap amcamizi ve dogansehiri birbirinden ayırmak olmadı ben eminim o dogansehirin serin havasini dağlardaki karını kendisini seven dostlarını sürgü yolu uzerindeki çiftliğini baba ocağını ozleyecek hasret duyacak Doğanşehir dağları insanlarida edelerini amcalarini hep ozleyecektir aile kararıdır saygılıyız ama doğru bir karar olmadığında inanıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dostan Dosta (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin makâmı âli olsun yemeği yenir sevilen sayılan bir şahsiyet idi hayır sahibi bir insandı Her canlı ölüm acısını tadacak bize düşen duadan unutmamak dualarımızdasın vahap ağa.mevla af ve mağfiret etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Prof. Dr Selim Doğanay (3 yıl önce)
    Vahap amcamıza Allah tan Gani Gani rahmet diliyorum Allah merhameti ile muamele eylesin başta ailesi olmak üzere tüm Malatya lıların başı sağ olsun Malatya nın önemli bir değeri idi mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (3 yıl önce)
    İBRETLİK: Vahap amca vefat etti Allah rahmet eylesin. Onun emekleriyle kurulan onca mağazadan bir tane(malatya )şubesi bile cenazeye hürmeten kapatılmadı,bu vahap amcayı seven vatandaşları çok yaralamıştır. Bu kararı alanları KINIYORUZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah malatya için büyük kayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Rabbim cennetiyle cemaliyle muamele eylesin. Doğanşehirliler ağabeylerini, babalarını ve yardımsever bir büyüğünü kaybetti. Merhum Vahap Küçük, Doğanşehir'de doğmuş, büyümüş, okumuş ve doğdu yerde çiftçilik yaparak para kazanmış ve sonra da büyük teveccüh ile belediye başkanı seçilmiştir. Üzücü olan bu kıymetli insanın cenazesinin doğup, büyüdüğü Doğanşehir'e defnedilmemesi. Ailenin kararına saygılıyız. Ancak, ailenin de Malatyaliların ve Doğanşehirlilerin sevgisi ve saygısı gereği cenazeyi Doğanşehir'e defnetmeleri gerekirdi. İnsanlar mezarına gider birer fatiha okurdu. Hizmet ettiği, doğup büyüdüğü Doğanşehirinin toprağına gömülmek isterdi Vahap amcamız eminim. Olmadı, olmadı, olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsar Bey (3 yıl önce)
    Vahap baskana allah rahmet etsin ornek bi hayirsever ornek bir baskan ornek bir babaydi keske onun gibiler malatyada cok olsaydi ornek alinsaydi ozelliklede siyasetciler.. Personeli ne kendi cebinden bayram harçlığı verirdi kimsenin hakkı ni yemezdi.. selo baskan bu kadar sevdigin bir insani neden ornek almiyorsun kisiligini durusunu yoneticiligini... Vahap baskana sozumuz yok ama o Billboard larda belediyede calisip is kazasindan vefat edenleride ansaydin kotumu olurdu bu kadar tribune oynamayin.. ALLAH VAR GAM YOK..
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Bazı kararlar ailesinindir saygı duyarız.ama ilçesine kendini adamış,doğduğu topraklara aşık,bunca arkasında seveni olan,eminim ilçe mezarlığında her gidenin mezarını muhakkak ziyaret edeceği ve bir dua okuyacağı bir insanın,doğduğu topraklardan uzaklara defin edilmesi pek doğru bir karar değil gibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Çok yanlış bir karar sağlığında ne vasiyet etti bilmiyoruz inşallah evlatları babaocagini açık tutarlar onun anısı Doğanşehir ve çay mezrasında yaşar ve yasatilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Dogansehir icin büyük kayip Allah rahmetetsin degerli insandi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Memoli (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    O kadar üzülmüş ki yakınları, bugün LCW mağazası açıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kurumsal şirketlerde cenaze ve düğünler için kapanmaz. Turkiye'de ilk 10 da olan bi şirketten bahsediyoruz. 1 gun kapanması ekonomiye zararı ne olur bı araştır. Ha bide niye böylesiniz anlamıyorum. Ancak boş elestiri yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • sen LCW'i mahalle bakkalınla karıştırdın galiba 1125 şube olunca insan düşünemiyor senin gibi ileri zeka olması lazım insanın kapatması için....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan KARAKAŞ (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun Rabim rahmeti ile merhameti ile muamele eylesin Ben LCWaikiki çalışanı olarak bugün Vahap amcanın cenaze törenine katıldım ve bugün istanbul da seller sular her tarafı göle çevirdi Sadece o mezarlığın olduğu bölgeye güneş açtı hiç kimse mağdur olmadı cenabı Allah ın lütfu ihsanı idi. Gelen binlerce insan şahittir.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    Ömrünü adadığı, sevdiği topraklarda dwfnedilmemesi ilginç, hele hele Kilyos mezarlığına defnedilmesi daha daha ilginç, malum İstanbul'da Kilyos mezarligi, kovid sürecinde adını sıkça duyduğumuz bir yerdi, Allah rahmetiyle muamele eylesin,
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun corona nedeni ile malatyada cenaze baya bi kalabalık olurdu belki de o yüzden istanbula defnettiler benim düşüncem bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner- Yanlış karar oldu. (3 yıl önce)
    Dogansehire defn edilmemesi üzücü. Ne alaka İstanbul arkadaş. Başkanımızı bu kadar sevdalı olduğu ilçesine defn edilmesi gerekirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner karar yanlış değil yerinde bi karar oldu eğer doğanşehir e defin edilseydi izdiham yaşanırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı Ali baba (3 yıl önce)
    Rabbim cennetiyle, cemaliyle muamele eylesin. Nur içinde yatsın
    0
    0
    Yanıtla
  • 20 yıldır fabrikasında çalışıyorum rabbim mekanını cennet eylesinin inşallah birgün maaşımız gecikmedi çok garibana ekmek verdi çok insan evlendirdi nur içindeyatsıninşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (3 yıl önce)
    malatya doğanşehire defnedilmemesine çok şaşırdım!nasıl bu kararı aldılar hayretle karşıladım doğrusu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Çok sevdiği 78 yılını geçirdiği baba toprağı dogansehirden uzak kaldı Vahap amcamız ülkemizin her yerinde yasiyabilirdi belki evlatları onu sağlığında İstanbul'a götürmek istemişte olabilirler ama Vahap amcamız bir Doğanşehir sevdalısı idi ordan ayrilamazdi öylede oldu tabiki alesinin kararına saygılıyız ama keşke ebedi istirgahi çok sevdiği dogansehirde olsaydı diyorum, toprağı bol mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla