SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küçülen Projeye Start

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki sağlık sektöründe çalışan kamu ve özel kuruluşların desteği ile yaptırılacak olan anaokulunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Beyaz Birlik Anaokulu'nun temeli, Çöşnük Mahallesi'ndeki Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun bahçesinde atıldı. Törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Hemşireler adına Hafize Gürkan, Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ile Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel'in de konuşma yaptığı törende söz alan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, son yapılan anaokulları ile birlikte Malatya'da özeller de dahil olmak üzere toplam 29 tane anaokulu olacağını belirterek, Türkiye genelinde yüzde 20 oranında olan okul öncesi eğitim ortalamasının Malatya'da bu dönemde yüzde 24'e ulaşacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Beydağları'nda sürdürülen imar çalışmaları kapsamında, sadece yeni bölgelerin değil, tüm Malatya'nın eğitim açığını kapatacak şekilde okul alanları da açmayı hedeflediklerini söyledi. Akın, park alanlarında anaokulu yapılması ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, eğitim ve sağılığa herkesin önem vermesini isteyerek eğitim ve sağlığa verilecek desteklerin ülke adına yapılacak en iyi yatırımlar olduğunu ifade etti.

Toplam 300 metrekare kapalı alana sahip olan 2 sınıflı, 50 öğrenci kapasiteli anaokulunun bu yıl bitirileceği bildirildi. Anaokulunun 275 bin YTL'ye ihale edildiği belirtildi.

Proje; Beyaz Birlik Lisesi olarak başlatılmış, ancak sağlık çalışanlarının beklenen maddi katkısı olmayınca, proje ana okuluna dönüştürülmüştü. Sağlık İl Müdürü de, bu nedenle törendeki konuşmasında, bu durumu "Biraz buruğuz.."diye ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız