SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kudüs'te Patlama.!

A- A+ PAYLAŞ

Kudüs'te Yahudi yerleşim bölgesinde bir otobüste şiddetli bir patlamanın meydana geldi. Olayda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Patlamanın Kudüs'ün ana otobüs garı civarında bir otobüsün yakınlarında meydana geldiği belirtildi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Reuters, İsrail polisine dayandırdığı haberinde olayda 10'larca ölü ya da yaralı olduğunu ifade etti. AFP ajansı, yaralı sayısını 25 olarak verdi. İsrail'in Channel 2 televizyonu, yaralananların dördünün sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.

BÜYÜKELÇİLİK ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Washington'daki İsrail büyükelçiliğinin sözcüsü, Twitter hesabı üzerinden yaptığı ilk açıklamada, patlamanın intihar saldırısı olduğunu söyledi.

Ancak sözcü birkaç dakika sonra bu sözlerini değiştirerek, patlamanın bir otobüste meydana gelmediğini ve "intihar saldırısı gibi görünmediğini" belirtti.

İsrail televizyonu, Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, resmi ziyarette bulunacağı Rusya'ya gidişini ertelediğini bildirdi.

BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEK

Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. İntihar saldırısı olasılığı üzerinde duruluyor. İntihar saldırısı olması halinde bu, üç yıl sonra İsrail'de düzenlenen ilk intihar saldırısı olacak.

İsrail'de en son intihar saldırısı 4 Şubat 2008'de düzenlenmiş ve olayda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Tüm dünyanın gözünün Libya'ya döndüğü son günlerde, İsrail ile Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas arasında tansiyon oldukça yükselmişti. Hamas, İsrail'e yönelik füze saldırıları düzenlerken, İsrail de Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlar yürütüyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız