SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Küfürcü'nün Yanıbaşında!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:56:24
'Küfürcü'nün Yanıbaşında!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama faaliyetleri ile değil milletvekili arkadaşlarına ağır küfürleri ve kadın gazetecilere yönelik aşağılayıcı sözleri ile öne çıkan AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın, son olarak CHP Milletvekili Muharrem İnce’yle yaşadığı diyaloğ sırasında yönelttiği galiz küfürlere ilişkin tartışmalar sonrasında bu milletvekilinin yanındaki koltukta AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın görüntü vermesi dikkat çekti. 

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in kendisine ve annesine, son olarak da bütçe görüşmeleri sırasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye galiz-sinkaflı küfürleri ile gündeme gelen AKP Tokat Milletvekili’nin yanında, bir kadın milletvekili olarak AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın bulunduğu ve bir bakıma Zeyid Aslan’a ‘destek’ anlamına geldiği yorumlarına yol açan bu görüntüler, küfür olayını yansıtan TV Haberlerinin “küfürcünün bir kadın milletvekiliyle yan yana oturmasını da ön plana çıkaran” detay görüntüsü olarak sık sık kullanıldı. 

Milletvekili Çalık'ın; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Zeyid Aslan’ın TBMM’deki ağır küfürleri karşısında ‘Utandım yüzüm kızardı’ şeklinde açıklama yaparak AKP Grubu’nun tepkisini ortaya koymasına karşın, bugüne kadar  mecliste muhalif milletvekillerine yönelttiği küfürlerle gündeme gelen Zeyid Aslan’a,  bir kadın milletvekili olarak ‘destek gibi' algılanan görüntü vermesi ‘enteresan bir vekil dayanışması tercihi’ olarak yorumlanıyor. 

TBMM’deki küfürleri ile ünlenen Zeyid Aslan, meclisde görev yapan kadın gazetecilere de cinsel kimlikleri üzerinden aşağılayıcı ithamlarda bulunmuştu. 

Küfür vukuatları partisinin üst yönetimince "çok da önemli" olaylar olarak görülmeyen ve bazılarında uyarılma gereği dahi duyulmayan Zeyid Aslan'ın yanında görüntü veren Malatya Milletvekili Çalık, aynı zamanda "TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili" olarak görev yapıyor.

AKP Nevşehir Milletvekili Veli Ağbaba’nın Üzerine Yürüdü 

Zeyid Aslan’ın küfürleri ile gerilimli saatler yaşayan TBMM’de, bu tartışmalar sırasında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın üzerine yürüyen AKP Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk yumruk atmaya çalıştı. Araya giren vekiller kavgayı önlerken oturuma ara verilmişti.

FOTOĞRAFLAR: Küfürcü milletvekilinin, vukuatlarına ilişkin olarak TV'lerde yayınlanan haberlerde yeralan, mecliste Çalık'la yan yana otururken görüntüsü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız