SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kükürt Oranı Yükseltilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın dünyaca meşhur kuru kayısı standardının revize edilmesi için toplantı yapıldı. 

Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda, TS 485 Sayılı Kuru Kayısı Standardı’nın revize tasarısı için görüş alış verişinde bulunuldu.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, kükürtlü kuru kayısının uluslararası standardının 2 bin ppm olduğunu ifade ederek, bunun da kayısının uzun süre muhafazasında sorunlar çıkabildiğini, bu nedenle kükürtlü kuru kayısının uluslararası standardının 3 bin ppm’e yükseltilmesi için ilgili ve yetkili yerlere başvurulması gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdulvahap Bulgurlu, Kaysı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Mühendisleri Mehmet Ali Yılmaz ve Abdullah Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Mühendisler Selma Öztürk ve Meral Canbay katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız