SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kükürt Oranına Dikkat'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından, kayısıda kükürtleme, kayısının kurutulması ve kurutmanın önemi konusunda bir seminer verildi.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Eğitim Salonu'nda verilen seminere çiftçi ve kükürtleme danışmanları katıldı. Ziraat Mühendisi Kadir Öztürk'ün slayt gösterimiyle verdiği seminerde, kayısıda kükürtleme işlemi sırasında çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Kayısıda kükürtleme işlemi yapılırken çiftçilerimizin çok dikkat etmeleri gerekiyor. 2 bin PPM'nin üzerinde kükürt olmamalıdır. Çünkü, kükürt fazlalığı kayısının ihracatını etkiliyor. Bunun yanında kayısının hasat döneminde de çiftçilerimiz ürünü alırken dikkat etmeli. Kükürtleme ve kayısıların kurutulması, hijyen ve kurutma ortamının özellikleri ile ideal kurutma yöntemleri ürünün kaliteli olarak piyasa sürülmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Kurutulmuş kayısıların depolanması da ürünün kalitesi açısında önemli" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız