SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kükürt Sorunu Görüşülecek

A- A+ PAYLAŞ

Kayısıdaki kükürt sorunun ele alınacağı toplantının 5 Nisan'da yapılacağı bildirildi.

Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yurt içi piyasaya kayısı pazarlayan firmalara yazılan 10 bin TL idari para cezası, ilimiz ekonomisini, kayısı ile geçimini sağlayan herkesi ve en önemlisi kayısıcılığımızın gelişimini olumsuz etkilemektedir.Tarım Bakanlığımız bu sorunu çözmek için, 5 yıldan beri ağır para cezaları uygulamaktadır. Bizler de bunun cezalarla değil de, Öncelikli olarak kükürtleme eğitimi de dahil olmak üzere,
üreticimizin bilinçlendirilmesi ve Ulusal Gıda Kodeksimizdeki 2000 ppm sınırlamasının yeniden düzenlenerek en az 2500 ppm seviyelerine çekilmesi ile mümkün olabileceğini savunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Kayısıdaki kükürt miktarı sorununu yetkililer, bilim adamlarıyla hep beraber ortak akıl ile çözeceklerini vurgulayan Semiz, "Bunun için yetkililerimiz ve bilim adamlarımızla sürekli görüşüyoruz. En son olarak yazılı olarak görüş ve düşüncelerini sorduğumuz; Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Kayısı ve kükürtleme konularında uzun yıllar bilimsel çalışmaları yürütmüş olan, Prof. Dr. Mehmet Özkan, Malatya İnönü Üniversitesi, Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAUM) Müdürlüğü, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtım Vakfı, Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Malatya Ticaret Borsası Başkanlığı Malatya Ziraat Odası Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği ve Malatya Kayısı Üreticileri Derneğide en az 2500 ppm kükürt oranının uygulanmasını veya yüzde 25-30 tolerans tanınması gerektiğini, 2000 ppm rakamını, halihazırdaki şartlarda tutturmanın mümkün olmadığını ortak olarak vurgulamışlardır"şeklinde belirtti.

"TBMM idare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz vekilimizin destekleri sonucunda; Ülkemizde gıda konusunda karar alan en üst Komisyon olan Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu, 5 Nisan 2011 tarihinde konuyu tartışmak üzere toplanacaktır. Bizimde savunduğumuz 2500 ppm seviyesi Komisyon üyeleri tarafından kabul edilir ise, Üniversitelerimizdeki Bilim Adamlarımızın hazırlayacağı Bilimsel Raporlar ile AB Gıda Kodeksinde de gerekli değişikliklerin yapılması için başvurumuz olacaktır. İnşallah orada da çözüme kavuştuğunda ihracatçımızda korkmadan AB ülkelerine kayısı satabilecektir"diyen Rahmi Semiz, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Bundan üreticimiz, ihracatçımız, memleketimiz ve ülkemiz faydalanacaktır. İnşallah sorunu çözersek derneği kuran kişiler olarak bizlerde bunun manevi zevkini tadacağız ve ceza yeme korkusu yaşamadan, daha çok çalışarak ülkemize daha çok döviz kazandıracağız. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız vardır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız