SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kul Hakkı' Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:18:06
'Kul Hakkı' Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kent Konseyi'nin organizesi ile kadın meclisi üyelerine yönelik “Kul Hakkı ve Önemi” konulu konferans verildi. Konsey'in toplatı salonunda yapılan konferansı İlahiyatçı ve Eğitimci Recep Kaya verdi. 
 
Recep Kaya, Allah’ın emir ve yasaklarının dörtte üçünün kul hakkı ile ilgili olduğuna işaret ederek, “Allah’a kulluk yalnızca belli ibadetler yerine getirmek değildir, aynı zamanda insan haklarına da büyük saygı duymaktır. Günümüzde bencillik arttı, insanların gittikçe yanlızlaşıyor. " dedi. 
 
Müslümanın Müslüman üzerinde ki altı hakkından söz ederek, bunların selam vermek, aksırdığında “Elhamdülillah” denildiği vakit karşıdakinin “Yerhamukellah” demesi, davet edildiğinde davete icabet etmek, hastalandığında ziyaretine gitmek, vefat ettiğinde cenazesine katılmak, nasihat istediğinde iyilik tavsiye etmek olduğunu belirten Recep Kaya, "  Dinimizin kul hakkı üzerinde önemle durmuştur. İnsanlarında bu haklara çok dikkat etmesi gerekir. Peygamber efendimiz (SAV) bizim için en güzel örnek olmuştur. İhanet etmek, küçümsemek, alış-verişte aldatmak, iftira etmek, dedikodu yapmak, dini ve milli konularda saygısız davranmak gibi davranışları kul hakkıdır” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız