SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kulcu: 'Rapor Tek Taraflı'..

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Malatyaspor'un eski yöneticisi avukat Kenan Kulcu, denetçiler tarafından hazırlanan raporun, sağlıklı ve hukuka uygun bir denetimle düzenlendiğini zannetmediğini ileri sürdü.

Kulcu, eski yöneticiler hakkında yöneticiler üzerinde kayıtlı taşınır-taşınmaz varlıklara ihtiyati tedbir konulmasıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Kulcu, Malatyaspor'un sıkıntılı duruma düşmesinde sorumlu arandığını iddia ederek, "Malatyaspor Kulübü, uzunca bir süredir maalesef sıkıntılı günler geçirmektedir. Ancak Malatyaspor'un içinde bulunmuş olduğu bu sıkıntıdan nasıl kurtarabiliriz? Çalışmaları yerine daha ziyade Malatyaspor'un bu hallere düşmesinde sorumlu arama çalışmaları yapılmaktadır. Şimdi konuyla ilgili olarak şuan yargıya intikal etmiş olan ve son günlerde basının geniş şekilde yer vermiş olduğu Malatyaspor'un eski yöneticileriyle ilgili açılmış olan dava var. Cumhuriyet Savcılığına yapılmış olan suç duyurusu ve mahkemenin de eski yöneticilerle ilgili vermiş olduğu mallarının üçüncü kişilere devri ve temlikinin önlenmesi yönünde tedbir kararı aldı. Bildiğiniz önce daha önce 16.02.2010 tarihli İçişleri Bakanlığı'nın Dernekler Denetçileri tarafından Malatyaspor'un hesaplarında yapılan bir denetleme ve inceleme söz konusuydu. İçişleri Bakanlığı Denetçileri tarafından yapılmış olan bu denetleme neticesinde; Malatyaspor'un muhasebe ve yönetim kurulu kayıtlarında bir takım usulsüzlüklerin tespit edildiği belirtilerek, bu usulsüzlükler neticesinde Malatyaspor'un belirli bir zarara uğratılmış olduğu raporda belirtilmiştir. Bu sebeple de yöneticiler hakkında kişisel sorumluluklarına gidilerek, haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması ve Malatyaspor'un uğramış olduğu bu
zararların tahsili yönünde kendilerine dava açılması bir rapor ortaya konulmuştur" görüşünü savundu.

"BU RAPOR TAMAMEN TEK TARAFLI OLARAK DÜZENLENMİŞ"
İçişleri Bakanlığı Denetçileri tarafından verilen raporun tek taraflı hazırlandığını ileri süren Kulcu, "Evveliyatla bu raporu irdelemek gerekiyor. Bende Malatyaspor'da yöneticilik yaptım. Benimle birlikte birçok arkadaşımızda Malatyaspor'a katkı sağlamak adına yönetimde çeşitli tarih ve dönemlerde görev aldı. İçişleri Bakanlığı Denetçileri tarafından söz konusu denetim yapılırken, kendilerine göre tespit etmiş oldukları hususlar konusunda hiçbir yönetici arkadaşımızın bilgi ve beyanına müracaat edilmemiştir. Yani bir suç unsuru, bir usulsüzlük var ise hangi dönemde ortaya çıkmışsa, o dönemin yöneticilerine ve başkanına o konu öncelikle sorulmalıdır. Yani "bizim tespit ettiğimize göre kanunlarda şu usulsüzlük var. Bunları izah edebilir misiniz?" diye onlarında bu konuda savunmalarının alınması gerekir. Ancak bu rapor tamamen tek taraflı olarak düzenlenmiş, hiçbir yönetici arkadaşın bu konuda savunması alınmadan, onların tamamen bilgisi dışında tek taraflı olarak hazırlanmış bir rapordur" iddiasında bulundu.

"MALATYASPOR'A MADDİ VE MANEVİ KATKI SAĞLAMADAN ÇIKAN TEK BİR ARKADAŞIMIZ YOKTUR"
Kulcu, Malatyaspor'da yöneticilik yapan herkesin takıma maddi ve manevi katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Bununla ilgili daha önce Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Geçmişten bugüne kadar tüm yönetici arkadaşlar, Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nda bu konuda savunmalarını yaparak, ifadelerini verdiler. Şuanda Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılmış olan davada yönetim kurulu arkadaşlarımızın mal varlıklarına ihtiyaten tedbir konulmasına karar verildi. Ancak şöyle bir baktığımız zaman; bu yönetici arkadaşlarımızın tamamı gerek Malatya'da olsun gerekse İstanbul'da olsun hepsi yerleşik, itibarlı iş adamları ve esnaflardır. Bu insanların hiçbiri Malatyaspor'dan menfaat temin etmek adına Malatyaspor'a girmediklerini ben şahsen biliyorum. Tam aksine Malatyaspor'a girip de, Malatyaspor'u ekonomik açıdan maddi ve manevi katkı sağlamadan çıkan tek bir arkadaşımız da yoktur. Şimdi hal böyleyken, bugüne kadar yönetimlerde görev almış olan tüm arkadaşların yolsuzluk yapmışçasına bu davaya konu edilmesi ve bu raporun bu şekilde tanzim edilmesi hakikaten son derece düşündürücüdür. Evveliyatla raporun sağlıklı ve hukuka uygun olarak yapılan bir denetim sonucu düzenlendiğini hiç zannetmiyorum. Çünkü dediğim gibi eğer ortada bir usulsüzlük, yolsuzluk iddiası var ise o dönemin yöneticilerinin ifadesine de başvurulması gerekir. Belki de raporda belirtilen hususların çoğunda yönetici ve başkanların ifadelerine başvurulmuş olsaydı, onları sağlıklı açıklamaları yapılacaktı ve sağlıklı beyanları verilecekti. Ve denetçilerde bu açıklamalardan tatmin olacaklardı. Ama bunların hiçbiri yapılmadan bu raporun oluşturulması ve arkasından da dava açılması bana göre hukuk adına hiçte uygun düşmemiştir" görüşünü savundu.

"YÖNETİCİLERİN MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULMASI, MALATYASPOR'A BU KADAR EMEĞİ GEÇMİŞ OLAN İNSANLARA REVA GÖRÜLECEK BİR OLAY DEĞİLDİR"
Kulcu, mahkemenin verdiği karara saygı duyduklarını kaydederek, "Şimdi bundan sonra ne olacaktır? Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yargılama yapılacak. Bu yapılacak olan yargılamada muhtemelen mahkeme tarafından tayin edilecek olan tarafsız bilirkişiler vasıtasıyla Malatyaspor'un tüm defter ve kayıtları üzerinde yeniden bir denetim yapılacak. İçişleri Bakanlığı Denetçilerinin denetlemeye konu yaptıkları tüm evraklar üzerinde bir de mahkemenin tarafsız bilirkişileri tarafından yeniden bir inceleme yapılarak, bir rapor düzenlenecektir. O rapor ortaya çıktığında bu raporla ne kadar uyuşacak, bu raporu ne kadar destekleyecek bunu da zaman gösterecek. O aşama geldiği zaman onu da tekrar konuşacağız. Fakat bu yönetici arkadaşların hepsi iş adamı, hepsi yerleşiktir. Yani Malatyaspor'dan veya bu olaydan mal kaçırma ihtimalleri kesinlikle olmadığı halde tedbir talep edilmesi; mahkemenin kararını eleştirmiyorum. Mahkeme bir karar vermiştir buna hepimiz saygı duyarız. Ama sanki bu dava açılınca tüm yöneticiler üzerlerindeki mal varlıklarını devredebilirler ihtimaline karşı tedbir talep edilmesi de, Malatyaspor camiasına ve Malatyaspor'a bu kadar emeği geçmiş olan insanlara reva görülecek bir olay değildir. Bu bugüne kadar Malatyaspor için çalışmış, para harcamış ve emek sarf etmiş olan tüm yönetici arkadaşlarımız için hak etmedikleri, haksız bir durumdur" iddiasında bulundu.

"YARGI BU OLAYI ÇÖZECEKTİR"
Yargı'nın olayı çözeceğini kaydederek, "Yargı bu olayı çözecektir. Bu haksızlığı çözecektir. En kısa zamanda da o tedbir kararına yapılacak olan itirazlar neticesinde, yapılacak olan değerlendirmelerle tedbirin kaldırılacağını ve yapılacak olan yargılama neticesinde ortaya çıkacak olan yeni bilirkişi raporlarıyla Malatyaspor'da bu olayla suçlanan arkadaşlarımızın çoğununun temize çıkacağı kanaatindeyim" dedi.

"MALATYASPOR KULÜBÜ HER ZAMAN BORCA BATIK BİR VAZİYETTE YÜRÜMÜŞTÜR"
Kulcu, Malatyaspor'un bilançocusunda aktif büyük paralar olmadığını iddia ederek, "Malatyaspor camiası, Malatyaspor kulübü insanların, yöneticilerin gidip oradan menfaat temin etmek üzere girdikleri bir kulüp, bir dernek değildir. Malatyaspor kulübü oldum olası bugüne kadar her zaman borca batık bir vaziyette yürümüştür. Yani Malatyaspor'un bilançosu hiçbir zaman aktifinde çok büyük paraları olan bir kulüp olmamıştır. Şimdi usulsüzlükler derken yani tamamen dernekler kanununa uygun kayıt sistemi tutulmamış olabilir. Fakat bu Türkiye'deki bütün spor kulüpleri incelendiği zaman hepsinde rastlayabileceğiniz bir durumdur. Ve işin acı tarafı bunu Türkiye'de sadece Malatyaspor'da yapılmış olması, Malatyaspor'da tüm yöneticilerin böyle bir davaya dahil edilmiş olması da son derece acıdır. Bu denetimin Türkiye'de şuan faaliyette olan tüm spor kulüplerinde yapılması halinde tüm spor kulüplerinde de bu tip tespitler yapılacaktır. Çünkü o kadar çok bürokratik kurallar var ki, bir kulübü yönetirken bunların bir kısmını atlamak zorunda kalabilirsiniz. Dernekte her türlü harcamayı belgelendiremeyebilirsiniz. Bir futbolcu yeni gelmiştir, belki piyasa değerinin üstüne almışsınızdır. Veya bir futbolcuyu satarken biraz daha ucuza satmak zorunda kalmışsınızdır. Bunlar olabilir. Yani burada yöneticilere en fazla şu itham yöneltilebilir; "dört dörtlük yönetemediniz. İyi yönetemediniz" denebilir ama "siz burayı yönettiniz. Buradan da menfaat temin ettiniz ve Malatyaspor'u ekonomik açıdan zarara uğrattınız" demek bence bu kulüpte yöneticilik yapmış tüm herkes açısından konuşuyorum; tüm yönetici arkadaşlara yöneltilecek en son iddia olmalıdır diye düşünüyorum" görüşünü savundu.

"MALATYASPOR'DAKİ SIKINTILARIN ÇÖZÜM YOLU BU DEĞİLDİR"
Kulcu, Malatyaspor'un bu şekilde kurtulamayacağını savunarak, "Malatyaspor'da gelen yönetim giden yönetimi kimi zaman suçlamıştır. Dönüp onların hesaplarını kendileri açısından irdelemiş, araştırmışlardır. Onlar böyle bir şey tespit etmiş olsalardı, onlarda yargı yoluna giderdi. Böyle bir şey yok iken bugün Malatyaspor'un düşmüş olduğu durumdan dolayı "hadi suçlu arayalım" diye ortaya çıkmak ve suçlu olarak ta, Malatyaspor'a bugüne kadar hizmet etmiş olan yüzlerce yöneticiyi sorumlu tutmak ve haklarında hem Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak hem de haklarında böyle bir dava açıp, kamuoyuna bu insanların ticari itibarını da zedeleyecek şekilde lanse etmek çok büyük haksızlıktır. Bunun arkasından belki de bu yöneticilerinde dönüp, kendilerinin bu şekilde lanse edilmesine sebep olan insanlar hakkında karşı dava, tazminat davası açma hakları doğacaktır. Malatyaspor'daki sıkıntıların çözüm yolu bu değildir. Malatyaspor'daki sıkıntılar yine Malatyaspor'a gönül vermiş olan herkesin, geçmişteki yöneticileriyle, kongre üyeleriyle, delegeleriyle, taraftarlarıyla herkesin el ele vererek, birlikte ortaya bir proje koyarak, bu proje üzerinde çalışmalarıyla mümkün olabilecektir. Yoksa "sen yaptın ben yaptım" diyerek, birbirimizi suçlayarak, Malatyaspor'un şuan bulunduğu durumdan daha kötü duruma gitmesinden başka bir işe yarayacağını zannetmiyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız