SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kullanılan Meralar Verilmemeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:58
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yaş kayısının daha fazla tüketilmesi gerektiğini belirterek, meralar konusunda da köylülerin kullandığı meraların kiralanmaması gerektiğini söyledi.
 
Beraberinde, AKP İl Başkan Yardımcıları Eyüp Sağlam ve Selim Çağlar ile Belediye Meclis Üyesi Nevzat Arslan ile birlikte Cezmi Kartay Caddesi esnaflarını ziyaret eden Milletvekili Ömer Faruk Öz, vatandaşların sorunlarını da dinledi. Öz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malatya’ya geldiklerinde fırsat buldukça esnafları da ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Cezmi Kartay Caddesi esnafımızı bugün ziyaret ediyoruz. Dertlerini dinliyoruz” dedi. 
 
“Kayısı hasadının yaklaşması nedeniyle rekolte fazlalığından dolayı ürünün erken pazara getirilmemesi isteniyor” diyen Öz, “Üreticiler ürettikleri kayısıyı erken satmamaları için Ziraat Bankası tarafından düşük faizli kredi verilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bilindi gibi, iki yıl önce kayısı don bedeli olarak hükümetimiz 94 milyon TL ödenmişti ve kayısı pazara geç getirildiği için fiyatta yükselmişti” ifadelerini kullandı.
 
Kayısının yaş olarak tüketilmesini sağlamak için daha fazla çaba göstermek gerektiğini söyleyen Öz, “Malatya yaş kayısısı çıkmadığı halde Malatya kayısı adı altında birçok ilde başka illerin yaş kayısısı Malatya kayısısı diye satıyorlardı. Bunu dile getirdik. 20’ye yakın belediye başkanı bizi aradı ve girişimimiz ciddi ses getirdi” şeklinde konuştu.
 
Öz, Kayısı Tanıtım Grubu’nun da kurulma aşamasında olduğunu, bunun da kurulmasıyla kayısının gerek ulusal ve gerekse uluslararası pazarlanmasında faydası olacağını vurguladı.
 
Bu arada, meraların kiralanması ve köylülerin şikayetçi olmasıyla ilgili soruya karşılık Öz, “Hazine arazisi ve meralar boş duracağına değerlendirilmeli. Ancak yıllardır köylülerin kullandığı meraların verilmemesi gerekiyor. Doğanşehir Reşadiye’de sorun vardı. İdare Mahkemesi’ne intikal oldu” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız