SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurtulmuş'tan STK'lara: "Bizim İşimizi Yapmaya Kalkmayın"

0
Güncellendi - 2017-10-13 02:31:27
Kurtulmuş'tan STK'lara:
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakanlar Kurtulmuş ve Tüfenkci, Malatya Valiliği tarafından düzenlenen "Sivil Toplumla Dayanışma" toplantısına katıldı.

Malatya programı kapsamında STK ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Hangi dernek olursanız, hangi alanda hizmet ediyorsanız biz hükümet olarak sizin önünüzü açarız. Ama sizin işinizi biz yapamayız. Siz de bizim işimizi yapmaya kalkmayın. Sizde bizim işimizi yapmazsınız, yapmamalısınız” dedi.

Bakan kurtulmuş, bölgedeki gelişmelere ilişkin olarak ise “Biz Suriye’nin kuzeyinde, biz Irak’ta, Kürdün de, Türkmenin de, Arap’ın da, Ezidinin de, tarih boyunca yaşadığı gibi kıyamete kadar birlikte barış içerisinde yaşamasını isteriz. Bizim karşı olduğumuz bir asır evvel Sevr’i uygulamayı başaramayanların, şimdi bir asır sonra eski bir planı getirip masanın üzerine koymalarıdır. Bizim karşı olduğumuz bölgenin daha fazla bölünüp parçalanmasıdır” ifadelerini kaydetti.

Malatya Valiliği’nin sivil toplum kuruluşlarına, mahalle muhtarlarına ve güvenlik korucularına yönelik Ramada Altın Kayısı Oteli’nde yapıldı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Vali Vekili Mehmet Ali  Aytaç ile birlikte AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, kamu kurum ve kuruluşu temsilci ve yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

-“Sizin işinizi biz yapmayız, sizde bizim işimizi yapmaya kalkmayın”

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “STK'lara önemli görevler düşüyor. İnsanların değerlerine sahip çıkarak, ülkenin daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. El ele vererek, gönül birliğiyle milletin işlerini yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarını kuvvetlendireceğiz. Milletler geldikleri yerleri unutursa gidecekleri istikameti olmaz." dedi.

Hükümet olarak STK’ları desteklediklerini ifade eden Bakan Kurtulmuş, “Hangi dernek olursanız, hangi alanda hizmet ediyorsanız biz hükümet olarak sizin önünüzü açarız. Ama sizin işinizi biz yapamayız. Siz de bizim işimizi yapmaya kalkmayın. Siz de bizim işimizi yapmazsınız, yapmamalısınız. El birliği ile gönül birliği ile beraber milletin emrinde, milletin işini yapacağız.” diye konuştu.

“Kulanım tarihleri geçtiğinde DEAŞ'ın, PYD'nin, YPG'nin ismi de çöp tenekesine atılacak”

Gündeme ilişkin konularda konuşan  Bakan  Kurtulmuş şunları söyledi:

“Şunda emin olun; yaşadığımız sürece Türkiye bu istikamette yürüdüğü müddetçe, biz istikamesi ve  istikbalimizin peşinde koşan bir milletiz. Biz Allah’ın izniyle dünyanın büyük devletlerinden birisi olmaya aday, gayretli ve İnşallah buna azmetmiş bir milletiz, dediğimiz sürece hep karşımıza bir takım unsurlar çıkacak. Şimdi Türkiye'yi birtakım sınır dışındaki hareketlerle bloke etmeye çalışıyorlar. PYD, YPG ve benzeri örgütler bir taraftan, DEAŞ ve benzeri örgütler bir taraftan bunlar Türkiye'nin üzerine salınıyor. Efendim; Kuzey Irak'taki bu referandum meselesi inanın ki Türkiye'yi bu çevrede gölgelemek, bloke etmek içindir. PYD'ye verilen destek, PYD'nin kara gözüne aşık oldukları için değildir. Adım gibi biliyorum ki; kullanım tarihleri bittiği zaman DEAŞ'ın ismini de PYD'nin,  YPG'nin ismini de bu salonda bulunan hiç kimse hatırlamayacak onlar da çöp tenekesine atılacaklardır. Ama; amaç şimdi bunları destekleyerek Türkiye'yi meşgul etmeye çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmeyeceğiz.”

“Kürtlerin en büyük devleti birinci sınıf vatandaşı olduğu Türkiye’dir”

Suriye ve Irak’taki gelişmelerin hedefinde Türkiye’nin olduğunu  belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Biz bölgede Kürt kardeşlerimizin varlığından asla rahatsız değiliz. Bizim kitabımızda etnik ayrımcılık yazmaz. Biz Kürdü’de, Türkü’de, Arap’ı da, Acemi de aynı ümmetin evladı olan, aynı ümmetin çocukları olan bir bütünüz. Bu topraklarda hepimiz aynı milletin çocuklarıyız, aynı medeniyetin mensuplarıyız. Biz Suriye’nin kuzeyinde, biz Irak’ta, Kürdün de, Türkmenin de, Arap’ın da, Ezidinin de, tarih boyunca yaşadığı gibi kıyamete kadar birlikte barış içerisinde yaşamasını isteriz. Bizim karşı olduğumuz bir asır evvel Sevr’i uygulamayı başaramayanların, şimdi bir asır sonra eski bir planı getirip masanın üzerine koymalarıdır. Bizim karşı olduğumuz bölgenin daha fazla bölünüp parçalanmasıdır. Bizim karşı olduğumuz bu coğrafyanın etnik ve mezhebi temelde dime dime eriyip doğranmasıdır. Böl, parçala yönetim bir adım ötesinde böl, parçala, yönet ve yut taktığının uygulamaya konulmasıdır. Buna karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Onun için bizim karşı olduğumuz bu planın uygulanması ve bölgede bir terör koridorunun oluşturulmasıdır.  Yoksa yaklaşık milyonlarca, on milyonlarca Kürt kardeşimizi hem de birinci sınıf vatandaş olarak barındıran Türkiye, aynı zamanda Kürtlerin de bölgedeki en büyük devleti, en büyük merkezidir.”

Kurtulmuş, Tüfenkci ve Çalık, bu toplantının ardından uçakla Malatya'dan Ankara'ya gittiler.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Serkan (6 yıl önce)
    Sayin Bakan, Suriye'deki, Irak'taki olumsuz gelismede bahsediyor. Hic kusura bakmayin o iki ülkeyi, bilhasa Suriye'yi bu hale getiren Bati ile Türkiye'nin dis politikasidir. Bati uyandi geri adim atti, Türkiye hala Esad git diyor. Oralarda o kadar kan (müslüman kani) döküldü, ne icin, bir hic ugruna. Esad iyi degil gitsin, Sadam iyi degil gitsi vs... size ne? Niye baska ülkelerin icislerine karisiyorsunuz? Biz kendi melmeketimize baskalarinin karismasina, benzinle gelmesinine razi olurmuyuz?? Türkiye'nin istikrarli komsulari ilk etapta kültürel baglardan dolayi, hem strateji ve hemde ekonomi nedenlerden dolayi cok önemlidir. Gittiniz dagitiniz, toparlayin bakalim toparliyabilecekmisiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Sayın bakanımız büyük laf etmiş. Helal olsun. STK'lar inşallah dinler. Ersan Şen hocanın dediği gibi cemaatler böyle devam ederse sonuç kötü yoksa.
    0
    0
    Yanıtla