SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küller Türkiye'ye Geliyor

A- A+ PAYLAŞ

İngiliz Meteorolojisi, dünyaya flaş geçti: Rüzgar hızı arttı. Volkanik kül bulutları Avrupa üzerinde ilerliyor. Bu gece Yunanistan'a ulaşabilir... Bu açıklama üzerine İTÜ Afet Yönetim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, hurriyet.com.tr aracılığıyla uyardı: Kül bulutları yarın sabaha karşı Marmara'ya giriş yapabilir.

İngiliz Meteoroloji Müdürlüğü, İzlanda'daki volkanik yanardağ patlaması sonucu ortaya çıkan kül bulutlarının hızla hareket ederek yaklaşık 9 saat içinde Yunanistan'a ulaşmasının beklendiğini açıkladı. Bu bilgiler ve meteorolojik diğer verileri değerlendiren Hürriyet Gazetesi yazarı ve İTÜ Afet Yönetim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, hurriyet.com.tr'ye yeni değerlendirmelerde bulundu. Şunları söyledi:

SABAHA KARŞI TÜRKİYE'YE ULAŞABİLİR

"Dün size yaptığım değerlendirmede rüzgar hızlarına göre yanardağın püskürttüğü kül bulutlarının Türkiye'ye salı günü ulaşacağını söylemiştim. Siz de bunu manşet yapmıştınız. Türkiye kül bulutları konusunda bilgi edinmişti. Ancak takip ettiğim meteorolojik veriler hızla değişiyor. Yeni verilere göre, kül bulutlarının daha önce de söylediğim gibi kuzeyimizden ilerleyip Marmara üzerinden Türkiye'ye yarın sabaha karşı giriş yapması kuvvetle muhtemel."

İNGİLİZ METEOROLOJİSİ ALARM VERDİ

İngiliz Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kül bulutlarının şu an itibarıyla güneyde Fransa, doğuda da Rusya'nın içlerine kadar ulaştığı bildirildi.

Müdürlük sözcüsünün AFP haber ajansına verdiği bilgiye göre, "Rüzgar mevcut hızını korursa kül bulutları bu gece 23.00'te (TSİ 02.00'de) Fransa-İspanya sınırı, Korsika ve Yunanistan'ın kuzeyine ulaşacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız