SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Külliye Yetmedi, Trafik Karıştı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:42:52
Külliye Yetmedi, Trafik Karıştı
A- A+ PAYLAŞ

Kernek Mahallesi İpek Caddesi’nde bulunan sabit semt pazarına sığamayan esnaf, uzun bir aradan sonra dün yine cadde üzerinde Pazar kurmak zorunda kaldı. Sabah saatlerinde, sabit semt pazarı içinde yer bulamayan bir grup pazarcı esnafı, zabıta kontrolünde İpek Caddesi üzerinde tezgah açtı.  Polis de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Düzenleme çalışmaları nedeniyle kapalı olan Kanalboyu’nun yanı sıra bir de İpek Caddesi’nde Pazar kurulması, bölgede karmaşaya yol açtı.

Milyonlarca lira harcanarak inşa edilen Külliye içeresine pazarcı esnafının sığdırılamaması ise belediye yatırımlarının, muhatapları ile istişare edilmeden, plansız ve gelişigüzel yapıldığının bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Malatya Belediyesi’nin her defasında kamuoyuna övünerek anlattığı Kernek Külliyesi içeresindeki sabit semt pazarına sığamayan esnaf, soluğu sokakta aldı.  Zabıta tarafından külliye içerisine girmeye zorlanan esnaflar, sokakta tezgah açmakta ısrar edince, günler sonra i İpek Caddesi üzerinde eskiden olduğu gibi Pazar kuruldu.  Zabıta ile esnaf arasında gerginlik yaşansa da, bir grup esnafın tezgah açmasına müsaade edilmesiyle bu gerginlik sona erdi.

Keskin, teşekkür etmişti

Esnaf Odaları Başkanı Şevket Keskin, Külliye’nin 23 Ekim 2013 tarihindeki temel atma töreninde ‘Bugün esnafımız için tarihi bir gün. Esnafımız adına  Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” demesine rağmen,  esnaf da ne kadar mağdur olduğunu anlattı. Pazarcı esnafı “Evimize ekmek götüremiyoruz. Çoluk çocuğumuzun vebali belediyenin üzerindedir.  Belediyenin yaptığı alana sığamıyoruz. Ürün koyamıyoruz. Ürünlerimizi koyamazsak ne satacağız? Bize, güzel bir sabit semt pazarı yapacaklarını söylediler ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Sabit Pazar yerine sığamıyoruz. Birçok arkadaşımız buraya giremiyor. O zaman biz nasıl ekmek kazanacağız. Bu işle ilgili vergimizi ve işgal harcımızı veriyoruz. Belediye, bizi mağdur etmeden bu işe çözüm bulmalı” sözleriyle şikayetlerini dile getirdi.

Belediye: Kimse mağdur edilmeden sorunu çözeceğiz

Öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise esnafın mağdur edilmeden sorunun çözüleceğini belirtti. Pazarcı esnafı ile istişarelerin devam ettiğini, makul bir çözüm bulunacağını belirten yetkililer “Belirli sayıdaki esnafın tezgah açmasına izin verildi. Çünkü İpek Caddesi, şu anda Kanalboyu’nun kapalı olması nedeniyle trafik akışının sağlandığı tek yer. Hem vatandaşın, hem esnafımızın mağdur olmaması için en kısa sürede ortak bir akılla çözüm bulacağız” açıklamasında bulundu.

“Esnafla istişare edilmedi mi?”

Gerek Kanalboyunun gerekse İpek Caddesi’nin bir kısmının trafiğe kapalı olmasıyla sürücüler ve vatandaşlar da zor onlar yaşarken, semt pazarının hizmete girmesinden kısa bir süre sonra esnafın ihtiyacına cevap verememesi, Belediye yatırımlarının plansızca yapıldığı eleştirilerine neden oldu.  Konuyu değerlendiren uzmanlar “ Büyükşehir Belediyesi, burayla ilgili kamuoyuna yaptığı her açıklamada, esnaf için modern bir Pazar yeri yapılacağını duyurdu. Elbette bu planlamalar yapılırken esnafla istişare edilmiştir. İhtiyaçları tespit edilip, bu proje ona göre geliştirilmiştir. Ancak şimdi ortaya çıkan manzaraya bakınca,  insanın aklına ‘acaba projeye mi uygun yapılmadı yoksa pazarcı esnafının talepleri göz önünde mi bulundurulmadı?’ şeklinde sorular geliyor.  İmar planları hazırlanırken, kentin birçok yerinde sabit semt Pazarı kurulacak alanlar belirlenmeli ve bunlar her noktada hayata geçirilmeli. İleride böylesi sorunlar yaşanmaması için bu ayrıntılar en başından hesaplanmalı” şeklinde görüş belirttiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız