SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Külliye'de İnceleme Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:16
'Külliye'de İnceleme Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İpek Caddesi Kernek Külliyesi ve Sabit Semt Pazarı inşaatında incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Müftüsü Ümit Çimen, Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ve daire başkanları ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

"FİZİKİ ANLAMDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır inceleme gezisi sırasında, “Asma katı ile birlikte yaklaşık 400 m2’lik bir camiye sahip olan İpek Caddesi Kernek Külliyesi içerisinde öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü Eğitim Merkezi, yaşlı vatandaşlarımızın zaman geçirecekleri Yaşlı Evi, sanatsal faaliyetlerin icra edildiği merkezler, kafeterya ve kütüphane hizmetlerinin verildiği nezih bir mekanı bu bölgemize kazandırmış olacağız. Birkaç mahallemizin değil birçok mahallemizin istifade edebileceği güzel bir mekanı Malatya’nın hizmetine sunmuş olacağız. Böyle güzel ve nezih mekanları Malatya’nın farklı bölgelerine kazandırmak hedef ve gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

"FARKLI BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK"

İpek Caddesi Kernek Külliyesi ve Sabit Semt Pazarı projesinin bölgede birçok ihtiyaca cevap vereceğini belirten Başkan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki anlamda önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Bu yatırımlar içerisinde kültür merkezleri, sanatsal faaliyetlerin icra edildiği sosyal tesisler ile öğrencilerimize, yaşlılarımıza ve bayanlara yönelik tesisler önemli yer tutmaktadır.

İpek Caddesi trafik yoğunluğu olan, Cuma günleri kurulan halk pazarı ile birlikte trafik karmaşası ve yoğunluğu daha da artan bir caddemiz. İpek caddesindeki trafik sorununu çözmek ve bu bölgemizdeki sosyal ihtiyaçları karşılamak amacıyla Malatya’da ilk defa farklı bir proje gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile giriş katı Cuma günleri Pazar yeri olarak pazarcı esnafına, ikinci katını ise Cami ve Kültür Merkezi olarak projelendirdik” dedi.

MÜFTÜ ÇİMEN “ÇOK GÜZEL BİR HİZMET”

İpek Caddesi Kernek Külliyesi projesinin çok güzel bir çalışma olduğunu belirten İl Müftüsü Ümit Çimen ise, “Vatandaşların birçok ihtiyacını aynı anda karşılayabileceği, vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağlayacak güzel bir hizmet” dedi.

Başkan Çakır inceleme gezinin ardından İpek Caddesi Kernek Külliyesi ve Sabit Semt Pazarında çalışan işçilerle çay içip bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız