SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kültür Elçisi' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

26 çocuğa kentlilik bilgnci verilmesi, yaşadıkları kentlerin birer kültür elçisi olarak yetiştirilmelerine yönelik projenin Malatya'da da başlatılacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"..ÇEKÜL Vakfı’nın 2003 yılından bu yana yürüttüğü “Kültür Elçileri Projesi” kapsamındaki Malatya ayağı Malatya Belediyesi’nin himayesinde başlıyor.

Bu program ile çocukların kentlilik bilincinin ve kültürel kimlik duygusunun gelişmesi, yaşadıkları kentin kültürel zenginliğinin farkına varmaları, kentlerinin birer “Kültür Elçisi” olmaları amaçlanıyor. Kültür Elçileri Projesi kapsamında uygulama yapılacak olan Malatya’da, 13’ü kız, 13’ü erkek toplam 26 çocuğa eğitim verilecek.

Hedeflenen eğitim programı, kentlerden başlayarak doğal, tarihsel ve kültürel varlıkların araştırılması, korunması ve bilginin genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir kazanım sağlayacak.

Kültür Elçileri Projesi’nin 9. eğitim uygulaması Malatya’da 29 Mayıs -1 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak. ÇEKÜL Vakfı’nın bu projesi, Malatya Belediyesi’nin himayesinde uygulanacak ancak, Malatya Valiliği, Malatya Mimarlar Odası, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de katkı verecek.

Programda, sunuşların ve alan gezilerinin yanı sıra, öğrencilerin yaratıcılıklarını ön plana çıkartan katılımcı eğitim yöntemleri kullanılarak bir kültürel eğitim programı verilecek. Eğitim çalışmalarının yapılacağı Malatya’da konusunda uzman kişiler ve ÇEKÜL eğitmenleri Tuğçe Isıyel ve Oğuz Kaygalak’ın rehberliğinde dört gün boyunca kentin tarihî, coğrafi, arkeolojik, mimari ve folklorik özellikleriyle ilgili ilçemiz okullarının 6. sınıflarından 13 kız, 13 erkek öğrenciye eğitim verilecek.

Eğitim boyunca Malatya’nın Coğrafi ve Mimari özellikleri hakkında çocuklara ayrıntılı bilgiler aktarılacak. Programda Bölgenin Arkeolojisi ve Tarihi konusunda Malatya Müze Müdürü İzzet Esen, Yaşam Kültürü konusunda Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ, Doğa Varlıkları ve Coğrafi özellikler konusunda Yrd. Doç. Dr. Gülpınar Esen, Kent Mimarisi konusunda Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz, tarafından hazırlanan sunumlar ve gezileri yer alacak. Ayrıca seramik sanatçısı Fazıl Ercan eşliğinde çocuklarla seramik çalışmaları yapılacak.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız